Welkom op de website van Csillagos Hely, Sterrenplek in het Nederlands  

Midden in de schitterende beboste en heuvelachtige omgeving van Z-W Hongarije ligt het idyllische dorp Ibafa. Hier staan drie sfeervol ingerichte vrijstaande vakantiewoningen met privé (verwarmd) zwembad, hondenzwembad of jacuzzi , ieder op een eigen grondstuk en uit elkaars zicht.  Genieten van rust, ruimte, ongerepte flora en fauna en zuivere lucht. Ontspanning die u desgewenst kunt afwisselen met diverse activiteiten zoals wandelen, zwemmen, paardrijden, karper vissen, suppen, boogschieten…

Sinds enige jaren verhuren wij, tot volle tevredenheid van onze gasten, deze vakantiewoningen. Onze accommodaties zijn bekroond door het Hongaarse dorpstoerisme in 2011 met vier zonnebloemen.

Een ideale vakantie plek voor rustzoekers, wandelaars, natuurliefhebbers, hondenbezitters, ruiters, vissers, mountainbikers, gezinnen met kleine en grote kinderen en gezinnen met kinderen die dol zijn op alles wat met paarden en pony’s van doen heeft.

De vakantiewoningen zijn gelegen op vijf aaneengeschakelde grondstukken genaamd Csillagos Hely, de woningen zijn vrijstaand en staan uit elkaars zicht ieder op een eigen grondstuk, met een omheinde tuin. Rust, ruimte en privacy gegarandeerd. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid voor een groepsvakantie. U vindt de woningen onder het kopje: Aranyos Ég, Álom Ég, Csillagos Ég en Világos Ég.

U stapt vanuit uw vakantie woning zo de Groene Vallei in, een ongerept natuurgebied met een weelderige flora en fauna. Uren wandelen of te paard, u komt hooguit de schaapherder met zijn kudde tegen. Herten, reeën, vossen, roofvogels en prachtige vergezichten komt u zeker tegen.

Eekhoorn

Het glooiende terrein is rijk beplant met bomen, planten en bloemen. Er zijn diverse gezellige zitjes gecreëerd die u uitnodigen plaats te nemen op een zonovergoten of een schaduwrijke plek alwaar u kunt genieten van het panoramische uitzicht.

De favoriete plek van vele gasten is het verwarmde zwembad, deze is geheel omheind en ligt verscholen in het groen op het terrein. Er is een zonneweide waar diverse stoelen en ligbedden staan. De rijkelijke beplanting zorgt voor een sfeervol geheel. Vakantiewoning Vilagos Ég heeft een privé zwembad in de tuin met ligbedden en stoelen, een hondenzwembad en een 6-7 pers jacuzzi die ook in de winter te gebruiken is. Vakantie woning Álom Ég heeft naast een eigen (verwarmd) privé zwembad met diverse zitjes en ligstoelen ook een apart hondenzwembad in de tuin en een jacuzzi, ook geschikt voor in de winter. De zwembaden zijn open vanaf half april tot half Oktober. Bij mooi weer en geen nachtvorst blijven de zwembaden langer open. Vakantiewoning Csillagos Ég heeft een Jacuzzi in de tuin.

zwembad

In Ibafa zelf staat het in heel Hongarije bekende Pijpenmuseum, er is een dorpswinkeltje met een bus die dienst doet als kroegje, een dokterspost, een speeltuin, voetbal- en volleybalveld. De bakker, en andere verkopers zoals de ijsboer met vers schepijs, komen dagelijks langs in het dorp.  In het dorpswinkeltje kunt u naast kruidenierswaren en diepvriesproducten ook broodjes bestellen voor u ontbijt of iets voor bij de koffie. U kunt uw drankjes en uw broodjes gewoon in het Nederlands bestellen, de eigenaresse is Nederlandse.

In de directe omgeving vind u stadjes, aquaparken, thermaalbaden, winkels zoals de Lidl, Spar en de Tesco zijn in een kwartier rijden te bereiken. De mooie stad Pécs, een bezoek meer dan waard, bevindt zich op 50 km afstand. In de huizen ligt informatie over de omgeving en uiteraard kunt u altijd bij ons terecht.

U kunt bij ons op het terrein en in de huizen gratis internetten via ons wifi-netwerk. Er is satelliet tv aanwezig in alle huizen.

                                             

Huisdieren zijn welkom bij ons. Vanuit uw woning stapt u zo het natuurgebied in waar u heerlijk kunt wandelen met de honden. Eindeloos wandelplezier en de honden kunnen naar hartenlust ravotten en zich uitleven. Tevens zijn er wandelroutes met een ervaren gids mogelijk. Er is zwemgelegenheid voor de honden in het dorp in een klein privé meertje op ong 200 meter v d woningen. Net buiten het dorp bevindt zich een privé meertje waar u met de honden kunt zwemmen en ook kunt suppen. De sup boards zijn op de locatie te huren.

Op de aankomst dag kunnen wij er voor zorgen dat er een heerlijke maaltijd voor u klaar staat.

Porkolt

In Hongarije kunt u nog zeer voordelig uit eten. Op 10 min rij afstand zit een gezellig restaurant met mooie buitentuin met vijver waar de kaart voor u in het Nederlands vertaalt is. U kunt daar heerlijk eten. En om u een indruk te geven van de prijzen, u heeft al een pizza vanaf €4,- euro!

U kunt het hele jaar door bij ons terecht op een unieke plek waar jong en oud zich thuis voelt. Weg van de luidruchtige samenleving, tot rust komen, omringt door prachtige natuur.

Doorbreek de lange wintermaanden en bezoek een thermaalbad, beleef de heilzame werking van het bronwater, een weldaad voor lichaam en geest.

Wij heten u graag van harte welkom op Csillagos Hely waar alle hectiek van het dagelijks leven moeiteloos van u af valt.

Ronald en Corrie

Ntak registratienummers:                                                                                                                                                                 Vilagos Ég: MA 20011357.                                                                                                                                                                    Csillagos Ég: MA 19009625.                                                                                                                                                               Aranyos Ég:MA19009403.                                                                                                                                                               Alom: Ég: MA 20012877.