Voel je thuis, weg van huis

La Maison du Cerf

Chambre en table d’hôtes

Gastvrij genieten
Charme
Ontspannen
Rolstoelvriendelijk
Over ons

Ons unieke stekje in Frankrijk

Het was liefde op het eerste gezicht toen wij deze prachtige authentieke 250 jaar oude boerderij met 5 gastenkamers ontdekte. Omringd door een mooie tuin met een prachtig uitzicht. Ver weg van het massatoerisme, gelegen in de Berry met verschillende leuke plaatsjes in de directe omgeving.  De stijlvolle inrichting vol kleur en met bijzondere details voelt voor ons als thuiskomen. Vol passie en met oog voor detail verzorgen wij op deze kleinschalige locatie persoonlijke en sfeervolle vakanties.

Vanuit Nederland neemt Peter zijn ervaring als zelfstandig ondernemer in tuinaanleg mee.  Jolanda zit gastvrijheid in de genen sinds haar opleiding aan de hotelschool, actief met en voor mensen werken doet ze in Nederland nu als organisatie- en teamcoach.  

Graag verwelkomen we je om te genieten van een authentieke en tijdloze vakantie. Slaap heerlijk in een van onze sfeervolle gastenkamers. Zoek zon of schaduw op in de ruime tuin, bewonder vanuit een hangmat het wijdse uitzicht, de geurende bloemen en de tjilpende vogels. Schuif aan bij het avondeten op het terras bij de ondergaande zon. Geniet van de natuur, een goed boek of de verhalen van andere gasten. Ons huis is jullie huis, wij houden er van dat iedereen zich hier thuisvoelt. Wij delen deze droomplek graag met je!

WIJ REAGEREN ALTIJD DIRECT!

Als je binnen enkele uren geen reactie van ons hebt gehad, bel ons dan alstublieft. Bij de aanvraag is het altijd beter uw telefoonnummer te vermelden, dan kunnen wij terugbellen of een sms-bericht sturen.

Jolanda, Peter en Benz

Kamers & Suites

Heerlijk slapen

La maison du Cerf heeft 5 ruime gastenkamers die allen een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet hebben. De kamers zijn sfeervol en creatief ingericht met hoogwaardige boxspring bedden (1,60 x 200m, zonder voeteinde) en lit-jumeaux dekbedden. Goed slapen, of in ieder geval lekker liggen, daarvan kunt u hier verzekerd zijn! Al onze kamers zijn rookvrij.

Op alle kamers staat een zitje en 3 kamers zijn ook als familiekamer te gebruiken door het bijplaatsen van een of twee extra bedden.

Onze kamers zijn vernoemd naar de bossen in de directe omgeving van Urciers.

 

Kamers

Badkamers

Sferen

Bougazeau

Bougazeau is een ruime kamer met een heerlijke slaapplek voor 3 personen. De kamer ligt aan de voorzijde van het huis met een prachtig uitzicht op het park en de omliggende weilanden. De kamer grenst met openslaande deuren aan het dakterras.

  • Eigen badkamer
  • Éen-persoons boxspringbed
  • Twee-persoons boxspringbed
  • Vierde bed kan op verzoek worden bijgeplaatst
  • Inclusief ontbijt

 

Prijs per nacht vanaf:

€92,50

Meillaie

Meillaie is een ruime sfeervolle kamer geschikt voor 3 personen. De kamer ligt aan de achterzijde van het huis en grenst aan het heerlijke dakterras en is voorzien van een zeer ruime lichte badkamer.

  • Eigen badkamer
  • Één-persoons boxspringbed
  • Twee-persoons boxspringbed
  • Vierde bed kan op verzoek worden bijgeplaatst
  • Inclusief ontbijt
Prijs per nacht vanaf:

€92,50

Ballatière

Ballatière is een ruime kamer met een heerlijke slaapplek voor 3 personen. De kamer is gelegen op de eerste verdieping en heeft een eigen opgang en toegang tot het dakterras. Er is een
prachtig uitzicht op de weilanden.

 

  • Twee-persoons boxspringbed
  • Éénpersoons boxspringbed
  • Ruime badkamer
  • Eigen opgang
  • Vierde bed kan op verzoek worden bijgeplaatst
  • Inclusief ontbijt
Prijs per nacht vanaf:

€92,50

Bellevue

Bellevue is de naam van een bos maar ook erg van toepassing op deze gezellige tweepersoonskamer. Geniet van deze zonnige kamer met werkelijk een prachtig uitzicht op het park en de omliggende weilanden.

 

  • Eigen badkamer
  • Twee-persoons boxspringbed
  • Inclusief ontbijt
Prijs per nacht vanaf:

€92,50

Beau Merle

Rolstoelvriendelijke kamer

Beau Merle is ons grootste verblijf bestaande uit een ruime slaapkamer met luxe badkamer (met regendouche) op de begane grond en een zitje op de eerste verdieping. Het slaap- en badgedeelte is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Je kunt gebruik maken van onze gastenkeuken waar je koffie, thee of een lunch kunt maken.

 

  • Twee-persoons boxspringbed
  • Ruime badkamer met regendouche
  • Slaap- en badgedeelte op de begane grond
  • Toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit
  • Zitje op de eerste verdieping
  • Inclusief ontbijt
Prijs per nacht vanaf:

€92,50

eten & Drinken

Geniet van eten en drinken

Dagelijks vers ontbijt uit de regio

Bij het huren van een kamer krijgt u natuurlijk een uitgebreid ontbijt met o.a. huisgemaakte jam, kaas vleeswaren, een kakelverse croissant, appelsap van onze eigen appels en een vers (gekookt of gebakken) eitje van onze kippen,

Wijnen en drankjes

Je kunt gebruik maken van onze honesty-bar waarin we diverse (non) alcoholische dranken verstrekken. We hebben ook mooie wijnen uit de streek. We adviseren je graag. Iedere dag serveren we een cocktail van de dag! Tijdens uw verblijf vragen wij u onze drankjes te drinken. Uiteraard voor een kleine prijs.

Table d’hôtes

Wij serveren 6 dagen per week dag table d’hôtes met verse maaltijden (niet op dinsdag). Daarbij maken we gebruik van biologische groenten uit eigen tuin of van de markt en biologisch scharrelvlees van de boerderij uit ons dorp. Wij hebben een wijnkaart met o.a. regionale wijnen. De kinderen eten eten gezellig mee, voor hen hebben we een speciaal kindermenu. Wilt u mee eten? Dan kunt u dat bij het reserveren vast aangeven.

De prijs is € 26,- p.p. voor 3 gangen en koffie of thee. Drankjes zijn exclusief. Ons kindermenu bestaat uit een hoofdgerecht en ijs is € 12,50 voor kinderen tot 14 jaar.

Elders eten?

Uiteraard kunt u gebruik maken van onze table d’hôtes. Wilt u elders eten dan zijn er een aantal leuke restaurantjes in de omgeving, zoals: L’Amentine, Le relais du facteur, Le verre vert etc. Wij reserveren graag een tafel voor u.

Arrangementen

Wandelen en fietsen vanuit 3 locaties in Midden Frankrijk 

Al zoevend de heuvel af met de wind door je haren! Of geef je kuiten een elektrisch duwtje bij heuvel op. Ontspanning door inspanning: heerlijk fietsen in het groene hart van Frankrijk. Een mooi arrangement waarbij je vanuit drie verschillende locaties de omgeving kunt verkennen, elk met zijn eigen specifieke charme. Liever met de benenwagen? Wij hebben prachtige wandelingen uitgezet waarbij je eindeloos kunt genieten van de stilte en de ruimte om je heen en van de gezonde frisse buitenlucht. Als je dan moe en voldaan weer aankomt bij je verblijf, weet je dat je onderuit kunt zakken en later op de avond alleen maar hoeft aan te schuiven voor een lekkere maaltijd in een bijzonder verblijfplaats.

Het arrangement

Lijkt dit je wat? Dit arrangement is gebaseerd op 3x twee nachten bij de onderstaande accommodaties. Op verzoek kun je dit uitbreiden naar 3x drie nachten. Na ontvangst met welkomstdrankje en diner ga je heerlijk slapen zodat je de volgende ochtend uitgerust aan je tocht kunt beginnen. Je krijgt een lunchpakket mee en aan het einde van de dag zien we je weer verschijnen en schuif je aan voor een heerlijk maal. De dag daarop vertrek je na het ontbijt naar de volgende accommodatie.

Meer informatie

Meer informatie vind je op: www.beleefdeberry.com

Wijn en spijs arrangement

Wij hebben een 5 daagse wijn- en spijs arrangement. Op de dag van aankomst verwelkomen wij u met een lekker drankje uit de streek en een 3 gangendiner. De volgende dag is er een wijngaardtour met proeven en een lekkere lunch. ’s Avonds staat bij ons weer een 3 gangen diner op het menu. De derde dag is een vrije dag en kunt u genieten van de streek. De vierde dag gaan we gezamenlijk naar de markt waar we streekproducten kopen die we later gaan verwerken in streekgerechten. Deze gerechten eten we met elkaar op in de avond, uiteraard voorzien van een streekwijn. De vijfde dag is vertrekdag. Na een heerlijk ontbijt kunt u weer vertrekken naar Nederland of elders of indien gewenst nog een paar dagen blijven.
Kosten en data op aanvraag.

Vrienden- of vriendinnenuitje

U kunt het hele huis afhuren, we hebben plaats voor maximaal 15 personen. We denken graag mee over de invulling.

Informatie

Voorzieningen

Prachtige tuin

We hebben een prachtige tuin van bijna 2 hectare waarin u kunt genieten van het uitzicht, de flora, fauna en de rust. Met of zonder drankje.

Gratis Parkeren

We hebben voldoende parkeergelegenheid. U hoeft niet te reserveren. Ook uw fiets kunt u bij ons gratis stallen.

Lounge

Onze sfeervolle grange is omgetoverd in een sfeervolle lounge waarin u kunt tafelvoetballen, een boekje kunt lezen of gezellig een drankje drinken. 

 

Fiets- en wandelroutes

We hebben diverse fiets- en wandelroutes voor u. Wandelroutes vanaf 5 km tot 24 km. Fietsroutes tussen 40 en 60 km. Deze starten en eindigen bij onze locatie. Ook de plaatselijke Office de Tourisme beschikt over wandel, fiets- en mountainbike routes.

Jeu de boules baan

De liefhebbers kunnen een balletje gooien op onze jeu de boules baan. Ballen zijn bij ons verkrijgbaar.

Honesty bar

Er zijn frisdranken, biertjes en lekkere wijnen aanwezig. Op verzoek kunnen wij ook een kaasplankje verzorgen of een lunch (pakket). Wij vragen u onze dranken te drinken tijdens uw verblijf bij La Maison du Cerf.

WiFi

Uiteraard is er het gemak van gratis WiFi.

Brocante winkel

Omdat het onze grote hobby is hebben wij op ons terrein een eigen brocante winkeltje waar u vrijblijvend kunt snuffelen.

Check-in & Check-out

Tijd van aankomst: vanaf 16.00 uur
Tijd van vertrek uit de kamer: uiterlijk 10.00 uur

Andere tijden? Vraag het ons.

Houd er rekening mee dat je bij ons alleen contant kunt betalen.

 

Algemene voorwaarden

Om uw reservering zo soepel mogelijk te laten verlopen en onduidelijkheden te voorkómen, hebben wij een aantal algemene voorwaarden opgesteld. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u zich hiervan op de hoogte stelt voor het maken van een reservering. U kunt de voorwaarden via mail opvragen.

Extra opties
  • Op de kamers Bougazeau, Meillaie en Ballatiere is er een mogelijkheid tot het bijplaatsen van 1 of 2 extra bedden. Ieder persoon extra: 25 euro per nacht.
  • Minimum leeftijd is 12 jaar.
  • Toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen (1,50 p.p.p.n. voor personen ouder dan 12 jaar).
  • Als u met 2 personen gebruik wilt maken van aparte bedden dan vragen wij éénmalig een supplement van 10 euro.
  • Honden op aanvraag.
  • In juli, augustus en september geldt een minimum verblijf van 2 nachten.
  • Bij verblijf van 1 nacht in mei of juni geldt een toeslag van € 10,- per nacht.
Heeft u vragen?

Vraag het Jolanda en Peter

Informatie

Omgeving

Er is zoveel te doen in Le Berry dat u met gemak een vakantie kunt vullen. Maar u bent natuurlijk ook erg welkom voor een lang weekend of om uit te rusten op weg naar het zuiden. La maison du Cerf ligt 720 km vanaf Breda, 3 uur onder Parijs en precies tussen 2 snelwegen in: A20 en A71.

Ieder weekend zijn er Brocante- en vide greniers marktjes. Omdat het onze grote hobby is hebben wij op ons terrein een eigen brocante winkeltje waar u vrijblijvend kunt snuffelen.

Een heerlijke omgeving met:

  • Prachtige glooiende omgeving om te wandelen, fietsen en mountainbiken.
  • 3 grote meren waarin je kunt zwemmen, wakeboarden, waterskien en kanoen.
  • Meerdere grote golfbanen.
  • Wijngebieden zoals Chateaumeilant, Sancerre en Valencay.
  • Cultuur met o.a. musea van George Sand, een bekende franse schrijfster uit de 19e eeuw.
  • Diverse markten.
  • Prachtig aangelegde tuinen.
  • Mooie kastelen en kloosters.
  • Mooie steden zoals Bourges, Chateauroux, Montlucon en La Châtre.
  • De wolven van Chabrières zijn fascinerend.
  • Het grootste openluchtlabyrinth van Europa is superleuk voor jong en oud.
  • Voor vogelspotters is het een waar paradijs in natuurgebied de Brenne.

Klik hier om een beeld te krijgen wat er nog meer te doen is in Le Berry.

 

Restaurants

Uiteraard kunt u gebruik maken van onze table d’hôtes. Wilt u elders eten dan zijn er een aantal leuke restaurantjes in de omgeving, zoals:

L’Amentine, Le relais du facteur, Le verre vert. Wij reserveren graag een tafel voor u.

Golfbanen

In de directe omgeving zijn meerdere grote golfbanen waaronder de 18 holes baan Les Drijades, kijk voor meer info op: www.les-dryades.fr

Kastelen

Le Berry heeft prachtige kastelen zoals Sarzay, Culan, Boussac, Chateau Meillant.

Tuinen

In le Berry zijn er veel mooie kasteel of kloostertuinen te bezoeken. Op slechst 18 km bij ons vandaan is Prieuré d’Orsan. Een prachtige kloostertuin met winkeltje en lunchgelegenheid. Ook op de fiets te bezoeken. Prieuré d’Orsan – Jardin médiéval en Berry Val de Loire. Dit is ons favoriete plekje. Ook les Jardin de Drulon is prachtig te bezoeken, zie bijgaande link. Jardins de Drulon – de creatie van twee kunst- en natuurliefhebbers – Berry Province

Wijnproeven

Le Berry heeft een aantal mooie wijngebieden. Urciers ligt midden in het wijngbied Chateaumeillant, een kleinschalig gebied met AOC wijnen. Wij hebben een mooie fietstocht die tussen de wijnranken gaat. Wijnproeven? Dat kan bij een aantal wijndomeinen. Vraag het ons gerust. Ook kunt u een wijngaardtour maken via Goûts du Berry – ‘Wine and Gastronomy Tours in the south of Berry. Iets verder ligt Valencay, een mooi gebied met een prachtig kasteel en op 1,5 uur rijden vindt u Sancerre, bekend om zijn witte wijnen. Bij ons in onze chambre d’hôtes kunt u genieten van o.a. Chateaumeillant wijnen.

Workshops

Schilderworkshop: U kunt een schilderworkshop volgen bij Frédéric Fontier. De kosten zijn € 62,50 pp voor een halve dag. Wij regelen het graag voor u.

Kookworkshop: We maken typisch franse gerechten die we met elkaar opeten. Uiteraard met een heerlijk glas Chateaumeillant erbij. De kosten zijn € 50,- pp. Minimaal deelname 4 personen.

Fietsen & Wandelen

Omdat le Berry zich goed leent voor fietsen en wandelen hebben wij diverse wandel- en fietsroutes uitgezet. De wandelroutes variëren van 5 tot 24 km en de fietsroutes van 40 tot 60 km. Wilt u een andere afstand? Vraag het ons. Vindt u het leuk om naar een andere chambre d’hôtes te lopen of fietsen, daar te overnachten en de volgende dag terug te lopen of fietsen, dat kunnen wij voor u regelen. Ook zijn er 9 mountainbike routes in de omgeving. Onze chambre d’hôtes leent zich ook uitstekend voor vrienden/vriendinnen uitjes met een actief karakter.

Dag trips

Wij hebben een aantal routes uitgezet met de auto bestaande uit een leuke mix van activiteiten en bezienswaardigheden. Vraagt u er gerust naar.

Cultuur

Le Berry is vooral bekend door de beroemde schrijfster George Sand. George Sand was een aantal jaren de minnares van Fréderic Chopin. In en rondom haar mooie landhuis in Nohant worden jaarlijks
concerten georganiseerd in het teken van Chopin. Pianisten vanuit de hele wereld komen hier om te spelen. Ieder seizoen zijn er weer verschillende festiviteiten.

Voor meer informatie over wat er in de streek te doen is kunt u kijken op: www.pays-george-sand.com.

Jour de fête is een Franse komische film uit 1949 met Jacques  Tati  in zijn speelfilmdebuut als een onbekwame en snel afgeleid postbode in een achterlijk Frans dorp. Grotendeels opgenomen
in en rond  Sainte-Sévère-sur-Indre , waar Tati tijdens de  bezetting had gewoond, waren de meeste acteurs onbekend en waren bijna alle dorpelingen figurant. Iets waar de inwoners nog steeds trots op zijn. Er is een museum over deze film die de moeite waard is om te bezoeken. Saint Sévère sur Indre is een leuk plaatsje om doorheen te lopen en de sfeer te snuiven.

In Freuselines kunt u een mooie wandeling maken lopen langs de plaatsen waar de schilder Monet zijn inspiratie vandaan haalde.

De wolven van Chabrières zijn fascinerend en het grootste openluchtlabyrinth van Europa is superleuk
voor jong en oud. Voor wie durft kun je zelfs bungeejumpen in Culan.

Brocantes en markten
Voor Brocantes en markten bent u op goede adres. In juli en augustus zijn er bijna dagelijks brocante
markten en de andere maanden in de weekenden. Meer info op www.brocabrac.fr. Vraag ons gerust
voor een brocante in de buurt. Op zaterdag is er in La Châtre de Emmaus geopend, een franse kringloopwinkel die voor echte brocante liefhebbers de moeite waard is. Iedere dag is er wel een markt in de buurt. Ook vind u bij ons een brocante winkeltje. Kijk gerust!

Steden
Een bezoek aan een stad kan ook in le Berry, La Chatre, Chateauroux, Montlucon en Bourges zijn leuk
te bezoeken. Zo kunt u een historische wandeling maken, musea bezoeken of gewoon lekker shoppen.

ABC
Als u bij ons een kamer boekt ontvangt u een aantal weken voor aankomst ons ABC met informatie over onze chambre d’hôtes en de omgeving. Op deze website vind u nog veel meer informatie over le Berry.
Berry Province – Idées de weekend, séjours, vacances et sorties en Berry

Onze blog

“Ze komt zo weer terug”

“Ze komt zo weer terug”

246 inwoners, 10 nationaliteiten, een gemeentehuis dat drie middagen, en een postkantoordat vier middagen open is. In het piepkleine Franse dorp Urciers waar wij vlakbij wonen,hebben deze instanties ondanks het kleine aantal inwoners nog steeds een belangrijkefunctie....

read more
Ze kunnen de boom in!

Ze kunnen de boom in!

‘Zo. Nu eerst die ellendige schoenen uit.’ Jacqueline strompelde naar de stoel die ik snel haar kant op schoof. Na ruim zes uur waren zij en haar zus Petra teruggekomen van hun laatste wandeling. Haar voeten bleken opgezet en zaten vol blaren. Niet gek na bijna...

read more
Spontaan bezoek

Spontaan bezoek

‘De Verlate Buiteneters.’ Zo noemen we ze tegenwoordig. De gasten van wie we lunchfoto´s krijgenwaarop ze een stuk stokbrood met kaas eten, zittend op een bankje ergens buiten. VoordatNederlanders trek krijgen in een lunch is het meestal twee uur ‘s middags en zijn de...

read more
Vivez votre rêve

Vivez votre rêve

Ik zie ons nog zo het terrein oprijden. Het was liefde op het eerste gezicht, of op zijn Frans : noussommes tombés amoureux. Dat pand met die openslaande deuren en precies in het groen van mijnmoodboard. Binnen dacht ik, dit kan niet, dit is zo gaaf en zo bijzonder en...

read more
Zeeën van tijd

Zeeën van tijd

02.30 uur zeiden de cijfers op mijn telefoon, oeps nog geen ochtend. Waarom ben ik nu wakker enkan ik niet slapen? Mijn man Peter ronkt lekker naast me, ik draai wat in mijn bed en lees toch nogeven dat ene ongelezen whatsapp bericht. Nee, dat wil ik eigenlijk ook...

read more
Reviews

Gasten Reviews


Beste Jolande en Peter,

Nogmaals willen we jullie heel hartelijk bedanken voor jullie zó gastvrije, vriendelijke en gezellige ontvangst. We hebben genoten en genieten nog na . Heel veel plezier en succes met jullie chambre d’hotês. Hopelijk zien we elkaar weer. Jullie zijn altijd welkom bij ons, in ons in Hilversum.

Wim Kluvers en Sytske van Woersem


Inmiddels alweer bijna 3 weken thuis en volop aan de slag. We willen jullie graag nog een keer danken voor jullie gastvrijheid en de fijne dagen bij jullie in La maison du cerf. Wij voelden ons er erg thuis en zijn van plan zeker nog eens bij jullie langs te komen.
Wendy en Ronald


Op een prachtige locatie, waar elke kamer anders is maar allemaal even smaakvol en bijzonder ingericht wordt je hartelijk ontvangen door de eigenaren: Jolanda en Peter. We kunnen je aanraden om mee te eten want ze maken er elke avond iets bijzonders van, groenten uit eigen tuin, of 1 groente op wel 3 verschillende wijze bereid, of een toetje dat de klap op de vuurpijl is. Laat je verassen door de aanwezige gasten met wie je samen eet én de kookkunst van de eigenaren. Wij zijn 3 dagen gebleven en dat was té kort ,er is meer te doen in de omgeving dan we dachten aan cultuur en natuur. Kortom we gaan volgend jaar weer 🙂
José Houweling


Wat een heerlijke paar dagen hebben wij gehad op deze prachtige plek. Een mooie sfeervol ingerichte ruime kamer en een prachtige volledig omheinde tuin waar onze hond zich uitstekend heeft vermaakt. Peter en Jolanda zorgen dat het je aan niks ontbreekt met een lekker ontbijt en wij hebben 3 avonden genoten van de kookkunsten van Jolanda. Een echte aanrader. Nogmaals dank voor de goede zorgen!
Ellis


Bedankt voor jullie warm onthaal jullie zijn 2 vriendelijke mensen (en hond) zeker tot
weerziens.

Mildred- Martine-Frans


We bleven een nacht met onze kleine meid en onze hond. Jolanda en Peter hebben ons heel fijn ontvangen. Het huis is erg mooi en de kamer was brandschoon. Ik raad ook de table d’hôtes aan waar we heel goed hebben gegeten!
Émilie Delétrez


Na een lange reis stopten we in Urciers voor een overnachting om onze reis naar het noorden de dag erna voort te zetten. Toen we uit de auto stapten, waren we meteen sprakeloos. Wat een enorm pand en een prachtig onderhouden tuin met mooie details. Jolanda en Peter, de nieuwe Nederlandse eigenaren, gaven ons een zeer warm welkom. De inrichting is charmant, ze hebben aan alles gedacht. Onze kamer was perfect, zeer schone badkamer, zeer comfortabel bed en elegante decoraties. We zaten in de tuin met een heerlijke rosé om van de rust te genieten. Jolanda, de creatieve kok, serveerde ons een heerlijk diner, ik raad de crêpe Suzette aan! De volgende dag, na een zeer goed geregeld ontbijt, gingen we met een grote glimlach weer op weg. Gefeliciteerd Jolanda en Peter en nogmaals bedankt voor jullie ontvangst en gastvrijheid. Tot ziens!

David et Eva


Contact

34 Le Poirat, 36160 Urciers, Frankrijk

jolanda@lamaisonducerf.com