Klik hier voor contact

over Can Lluis

Ontdek en beleef het echte Catalonië. In het achterland van de Costa Brava, in een arcadisch landschap, ligt de geheel gerestaureerde masía Can Lluís, compleet met zwembad. Can Lluís heeft vier vakantiewoningen, geschikt voor 1 tot 5 personen, Hier vindt u rust en ruimte in een comfortabele entourage.
Can Lluís ligt twee kilometer buiten het middeleeuwse dorpje Cistella, midden in de natuur, op 240 meter hoogte, aan de voet van de Pyreneeën, en met uitzicht op de Middellandse Zee.

´s Nachts kan je hier nog sterren zien!

Can Lluis

appartementen gemeenschappelijke ruimte zwembad speelweide

Ligging

2,2 km buiten het dorp
landelijk
op 240 mtr. hoogte
25 km van strand
45 km van Girona
12 km van Figueras
120 km van Barcelona

Kenmerken

volledig autonoom
energie door zonnepanelen
wifi
alles zo ecologisch mogelijk

Cistella

275 inwoners
winkeltje el “Trull” van Montse en Lydia
bar-restaurant Centre Civic & restaurant Ca´n Punset
centraal plein met terrassen

Omgeving

Aan de GR-2
diverse wandelroutes in de omgeving

La Cistella — PG-000617

El Trull — PG-000846

La Vista — PG-000886

El Rodamón

energie, zonnepanelen, water en wifi

Elektriciteit wekken we op door middel van zonnepanelen en slaan we op in grote accu´s waarna dit omgezet wordt in 220 V. Voor de momenten dat er geen of onvoldoende zon is vangen we dit op met een generator.
Water verkrijgen we via een put en regenwateropvang. Dit wordt opgeslagen in een reservoir, hier wordt het water gefilterd en ontkalkt alvorens het de huizen ingaat. Voor de afwatering zijn biologische septictanks geplaatst. De post halen we in het dorp op en het afval moeten we zelf wegbrengen. Er staan afvalbakken en er is een composthoop.
We zijn dus volledig autonoom.

Gelukkig hebben we WIFI en deze stellen we uiteraard ook ter beschikking aan onze gasten.Verder hebben we allerlei kruiden in de tuin staan die voor eigen gebruik geplukt mogen worden, zoals rozemarijn, tijm, salie, laurier en lavendel.