Accommodatie type:

 • vakantiehuis
 • camping
 • hotel
 • pension
 • appartement
 • bed & breakfast
 • groepsaccommodatie
 • bungalow
 • stacaravan
 • blokhut
 • huurtent
 • zeilboot
 • camper

Footscapes of Crete

Onze locatie met drie prachtig opgeknapte en modern ingerichte studio’s, ligt boven op een berg/heuvel.(460m hoog). Het uitzicht rondom is daardoor prachtig. We kijken uit op zee, op de berg de Psiloritis én op de bergketen de Lefka Ori. Bij helder weer kun je de landtong van Chania zien, 80 km verder. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Onze studio's hebben airconditioning, maar ook een open haard en centrale verwarming voor de koudere dagen. Ze zijn licht, ruim en modern ingericht. Iedere studio heeft twee terrassen, aan de voor-en de achterkant. We hebben gratis Wifi.
De douche heeft een krachtige straal en er is voldoende warm water, ook als de zon niet schijnt. De studio's zijn erg compleet ingericht en in de keuken is alles aanwezig om een goede maaltijd te kunnen bereiden en niet alleen maar een blikje soep op te warmen. In de keuken is een fornuis met oven aanwezig en heeft een volledige keukeninrichting.
In de studio's mag niet gerookt worden.
Prijs per week per studio 395 euro
Prijs per nacht per studio 58 euro, minimum van drie nachten aanééngesloten.

Onze gasten laten we ervaren hoe de Kretenzers leven, werken en hun naamdagen en andere feesten vieren. In de buurt zijn diverse kleine dorpjes, waar de inwoners nog oprecht geïnteresseerd zijn in je. Ze spreken je op straat aan, waar je vandaan komt en soms geven ze een snoepje of broodje in je handen voor onderweg. We laten je de gastvrijheid van de Kretenzers ervaren en laten je het echte authentieke leven van de Kretenzers zien en beleven.
Rust en natuur zijn kernwoorden die goed aangeven, waar je terecht komt als je bij Footscapes of Crete bent.

Regelmatig vliegen er Griffioen gieren over, omdat ze in de heuvels bij ons hun nesten bouwen. In de zomer bent u getuigen van de zwermen bijeneters die in de omgeving verblijven. Ook arenden, adelaars, haviken, uilen en de Hop worden regelmatig waargenomen. En onze sterrenhemel is heel bijzonder. Doordat we geen lichtvervuiling hebben kun je duizenden sterren met het blote oog waarnemen. Bij helder weer lijkt het of je de Melkweg kunt aanraken. We hebben een telescoop waarmee we u kunnen helpen dit alles waar te nemen. Een heel bijzondere plek dus.

Het E4 wandelpad, loopt naast onze poort. Wij gaan als gids mee op wandelingen met onze gasten. Hij weet de mooiste plekjes te vinden. In het voorjaar heeft hij bloemenwandelingen en gaat op zoek naar de wilde orchideeën, anemonen, Kretense tulpen, gladiolen die op Kreta overal groeien. Er zijn wandelingen in diverse categorieën, van licht tot zwaar. Cross country, over elzelspaden, door kloven en over geijkte paden. Een ware beleving, je komt op plekken waar geen toeristen komen, in overwoekerde kerkjes met de mooiste fresco's en waar vleermuizen hun slaapplek hebben gevonden.

Een aantal kuddes met schapen, grazen rond onze plek. Hierdoor moeten we zorgen dat de poorten goed dicht blijven, zodat onze tuin niet kaalgevreten wordt. Het rustgevende geklingel van hun belletjes hoor je dan ook dagelijks.

Footscapes of Crete ligt net buiten het pittoreske dorpje Kástellos, dichtbij Armeni, aan de doorgaande route vanaf Rethymno in het noorden, naar het zuiden.
Hoe klein en rustig ook, toch is alles hier verkrijgbaar. Tavernas, kafenions en supermarkten zijn niet ver weg.
Footscapes ligt in de buurt van een archeologische opgraving van de laat Minoïsche begraafplaats van Armeni.
In de stad Rethymno kun je heerlijk slenteren over de boulevard naast het kilometers lange zandstrand en door de smalle straatjes in de oude binnenstad. Je kunt er heerlijk shoppen en vanaf de terrassen kun je de activiteiten in de Venetiaanse haven gadeslaan. Er zijn diverse Venetiaanse en Turkse overblijfselen en de musea en het Fortessa zijn zeker de moeite van een bezoek waard. Rethymno ligt op 15 minuten afstand. De zuidkust is in 30 minuten bereikbaar.

We maken geen onderscheid tussen voor- na en hoogseizoen. Prijzen voor buiten het seizoen zijn op aanvraag te verkrijgen.
Een eventuele derde persoon kan gebruik maken van een slaapbank welke in elke studio beschikbaar is. Hiervoor berekenen we € 15,- extra per nacht.

Als u arriveert (ongeacht het tijdstip) zijn we er voor u om u te informeren over het gebruiken van de studio en de bijzonderheden van de omgeving. We zijn 24 uur per dag bereikbaar voor het beantwoorden van alle vragen die u heeft.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de studio. Gasten kunnen gebruik maken van de tuin, met de diverse terrassen en de BBQ plaats.

We hebben er respect voor, indien u gesteld bent op uw privacy. Wij verwachten van gasten dat ze rekening houden met de rust en stilte van de omgeving.
We doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.


Website van de accommodatie