Welkom op onze pagina

Houd onze facebook pagina in de gaten voor nieuws omtrent de camping. 

Camping de Bongerd ligt midden in het dorpje Benešov in de gemeente Blansko.

Het ligt aan de rand van de Moravische kast, in een mooi natuurgebied waar volop gefietst en gewandeld kan worden en waar ook prachtige uitzichten te zien zijn.

omgeving3                    p9110046

De camping heeft 35 plaatsen voor campers, caravans of tenten. Ook worden er twee vakantiehuisjes en een safaritent verhuurd. Er zijn goede douches en toiletten aanwezig,  uw eigen elektriciteit punt en wasgelegenheid. Op al  onze plekken is de ondergrond gras. Reserveren wordt aangeraden, u kunt dan u voorkeur aangeven zoals met of zonder zon, rustig of in een groep, er is keuze genoeg. We brengen geen reserveringskosten in rekening maar wel een aanbetaling die weer verrekend wordt met het eindbedrag. Op de camping is alles in Tsjechische kronen (Kc) en wordt alles betaald in Kc. De dichtstbijzijnde pinautomaat waar u kronen kunt pinnen is in Boskovice. Op de camping is geen pin betaling mogelijk maar in het dorp bij de Coop, bakker kunt u wel pinnen.

Op de camping is een gezellige bar en een grote gemeenschappelijke ruimte met gratis wifi. Daarnaast heeft de camping een zwembad met glijbaan, leuk voor jong en oud. Ons  zwembad is 1.50 meter diep, 15 meter lang en 10 meter breed. Bij het zwembad is een snelle glijbaan van 40 meter lang.

glijbaan1

Op loopafstand is een bakker en een supermarkt aanwezig. Ook is er in het dorp een bushalte, waar bussen regelmatig vertrekken naar Boskovice. Vanaf daar is het heel eenvoudig om met de trein in Brno te komen.

Er zijn vanaf de camping meerdere wandel- en mountainbike routes. U kunt excursies maken naar Olomouc of met de trein naar Brno. Ook zijn er op de camping een kampvuur plaats waar regelmatig een kampvuur aangestoken word. Op de camping is ook een speeltuin aanwezig, waar kinderen kunnen klimmen en glijden. Tevens staat hier een tafeltennistafel. Ook kan er in de bar een drankje gedronken worden en wordt er ijs en drinken verkocht bij de receptie waar ook meerdere folders beschikbaar zijn van alle mooie bezienswaardigheden zoals een jachtslot, druipsteengrotten en de mooie steden in de omgeving. Op de camping is ook een kleine snackbar aanwezig waar Hollandse snacks bereid kunnen worden en sinds 2022 is er ook een pizza oven beschikbaar. U kunt pizza’s bestellen op de camping in de bar/receptie. De snackbar is 4 avonden open en de pizza’s kunt u de andere 3 dagen bestellen.

Ook zijn allerlei sportieve activiteiten te doen in de omgeving zoals kanoën, golfen, klimmen en paardrijden.

golf-club-olomouc_005030_full

Wij hebben het volgende te bieden:

  • Zonnige of schaduwrijke plaatsen
  • Gezellige familiesfeer
  • Grote en kleine camping velden
  • Parkeerplaats waardoor de camping autoluw is
  • Een grote kampvuur plaats
  • Een snackbar met Hollandse snacks en een pizza oven
  • Een speeltuin met een tafeltennistafel
  • Groot zwembad met glijbaan
  • Gratis wifi
  • Gratis boeken lenen uit onze uitgebreide bibliotheek
  • Een gezellige bar
  • Veel  auto routes naar vele bezienswaardigheden, goede bus- en treinverbindingen.
  • Een groot bos, net achter de camping

logo-acsi                                                     SVR-logo

Hopelijk tot ziens deze zomer op onze mooie familiecamping.