Village Perdu

Fontaines Saint Clair is een klein dorpje dat verscholen ligt tussen de bossen en velden van de maasvallei in Noord-Oost Frankrijk. Het wordt wel een “village perdu” (verloren dorp) genoemd omdat het ver van de doorgaande weg ligt, verstoken van verkeer. Het is er heerlijk stil. Wat je hoort zijn vogels, het loeien van een koe en het gepruttel van een tractor. Ina en Ferdinand kochten er in 1997 een boerderij. Dit is uitgegroeid tot een vakantieparadijsje.

 

Fontaines

Een heerlijke plek om te relaxen, te wandelen in de prachtige natuur, een boekje te lezen, zwemmen en fietsen. We organiseren kunstzinnige activiteiten zoals beeldhouwen, schilderen en muziek maken. We zorgen voor voortreffelijke en rijke maaltijden en je kunt overnachten in een van de opgeknapte boerderijen in het dorp of kamperen in de boomgaard. Wij organiseren zelf verzorgde vakantieweken maar ook anderen geven bij ons workshops zoals Ensemble zingen, een Ademretraite en een Alexander Techniek week.

Fontaines

Een heerlijke plek om te relaxen, te wandelen in de prachtige natuur, boekje lezen, zwemmen en fietsen. We organiseren kunstactiviteiten zoals beeldhouwen, schilderen en muziek maken. We zorgen voor voortreffelijke en rijke maaltijden en je kunt overnachten in een van de opgeknapte boerderijen in het dorp of kamperen in de boomgaard.

 

‘Vredige, helende plek waar kinderen en ouders beide aan hun trekken komen. Prachtige omgeving, het lekkerste eten, gemeenschap met goede sfeer. Leven zoals het zou moeten zijn!’

Marije

Tijdens onze vakantieweken kun je een heerlijke ontspannen vakantie vieren, alleen of met je gezin. Je hebt veel tijd voor de kinderen omdat bijna alles verzorgd wordt maar ook veel tijd voor jezelf.

De kinderen, alle leeftijden, gaan in de ochtend naar sport en spel, maken muziek, zijn creatief bezig of gaan mountainbiken. Ze spelen in de bossen, maken hutten of bouwen dammetjes bij het watervalletje. Ze sluiten de ochtend af met een picknick.

 

 

Ondertussen kunnen de ouders kiezen uit beeldhouwen, schilderen of lekker even helemaal niets doen. Een boek lezen, fietsen of een wandeling maken.

Aan het eind van de ochtend staat er een uitgebreide lunch klaar. Na de lunch komen de kinderen terug en is er de middag om zelf iets te ondernemen. Er kan gezwommen worden, gewandeld, verder met je kunstwerk of een handwerkje. Ook kun je aansluiten bij verschillende georganiseerde activiteiten zoals kanoën op de Maas (in de zomer) of een boomklim-parcours, een rommelmarkt of lekker in het dorpje blijven hangen.

Rond etenstijd kun je aanschuiven voor een heerlijk buffet vol verse ingrediënten. Na het avondeten is er sport en spel voor iedereen. ‘s Avonds kan er een kampvuurtje worden gemaakt.

Overnachten kan bij ons of bij onze dorpsgenoten. Er zijn huisjes, appartementen en je kunt kamperen in de boomgaard.

We vinden het belangrijk dat iedereen een fijne vakantieweek heeft, weer opgeladen en met mooie herinneringen naar huis gaat. Daarom moet er niets en mag er veel! Voor meer info, klik hier.

Data Vakantieweken 2024

Meivakantie 1 van zaterdag 27 april tot vrijdag 3 mei
Meivakantie 2 van zaterdag 4 mei tot vrijdag 10 mei
Zomervakantie  Light van zaterdag 13 juli tot vrijdag 19 juli
Zomervakantie 3 van zaterdag 20 juli tot vrijdag 26 juli
Zomervakantie 4 van zaterdag 27 juli tot vrijdag 2 augustus
Zomervakantie 5 van zaterdag 3 augustus tot vrijdag 9 augustus
Zomervakantie 6 van zaterdag 10 augustus tot vrijdag 16 augustus
Zomervakantie 7 van zaterdag 17 augustus tot vrijdag 23 augustus

Lightweek

Naast de gewone vakantieweken, is er ook een gedeeltelijk verzorgde vakantieweek. Dit betekent minder georganiseerd dan onze andere weken, meer vrijheid.

Wat we bieden is een week waarbij we met elkaar dineren en lunchen in de binnentuin. Ontbijt regel je zelf. Overnachten kan bij ons of bij onze dorpsgenoten.

Daarnaast bieden we nog een aantal mogelijkheden om er een leuke week van te maken. Het atelier van Ferdinand is open voor beeldhouwen of een schildercursus. Er kan gewandeld worden, gezwommen in de maas of de grintafgraving, muziek, al dan niet bij het kampvuur, kanovaren of je kunt een fiets huren en gaan mountainbiken. Er worden dingen gezamenlijk ondernomen maar je kunt ook geheel je eigen gang gaan.

Datum Lightweek

Zomervakantie Lightweek  zaterdag 13 juli tot vrijdag 19 juli
  

Workshops

In Fontaines worden door derden verschillende workshops aangeboden. Dit jaar is dat een ademretraite, een muziekweekend en een Alexandertechniek week.

Nog nader te bepalen wanneer

Laat je verwonderen door de kracht van het verbonden ademhalen die zorgt voor meer ruimte in je lijf.  Je kunt je systeem ‘vrij ademen” van oude bagage die je niet meer nodig hebt en wordt extra effectief door de trauma release ervaring die je tevens in deze week kan opdoen.

16 mei tot 20 mei

Het Franse chanson is niet meer weg te denken uit onze muziekcultuur. Zo kennen we allemaal La vie en rose. Van 16 tot 20 mei 2024 gaan we, gedurende de workshop ensemble zingen in Fontaines St. Clair, onder andere kennis maken met nog zo’n succesnummer, maar dan uit de Renaissance: Jouyssance vous donneray.

6 juli tot 12 juli

Wil je leren hoe je pijn kan voorkomen en verhelpen en meer rust kan brengen in je dagelijks leven? Door spanning los te laten ervaar je meer zelfvertrouwen, beweeg je efficiënter en verdiept je ademhaling. De Alexander Techniek is een goed bewaard geheim onder professionele musici, dansers en acteurs: het leert je een betere coördinatie en moeiteloos opgerichte houding. 

Wij komen al een paar jaar in Fontaines. We vinden het er heerlijk. Fijne activiteiten voor de kinderen, heerlijk eten en een prachtige natuur om te wandelen of te zwemmen. Zodra we de afslag naar Fontaines nemen zijn we al gelukkig!

Muriël

Scroll naar boven