zondag 25 maart 2018

Prachtig Vakantiehuis en Appartement


   


Quinta Sao Domingos is verkocht. De nieuwe eigenaren Renske en Rob hebben de quinta omgedoopt naar "Villa Sophia". U kunt rechtstreek bij hun reserveren. Villa Sophia Website

Op 85 km boven Lissabon ligt het prachtige gebied Costa de Prata, een nog onontdekt gebied voor de meeste Nederlanders. Hier ligt ook Quinta São Domingos. Wij hebben hier een mooi vrijstaand vakantiehuisje en appartement in een bosrijke omgeving beschikbaar voor 4 tot 5 personen.

Het huisje en appartement hebben uitzicht op het zwembad, de tuin en de prachtige vallei. Het terrein is ruim 1 hectare groot en heeft veel kurkeiken en dennenbomen. Hier kunt u in alle stilte en rust genieten van de mooie natuur.

 Uw gastheer en gastvrouw zijn Ap en Lilyane van den Hoek
Quinta São Domingos is geregistreerd als Alojamento Local onder nummer 64038/AL

Indeling

Het huis heeft 2 slaapkamers (1 met dubbelbed en 1 met stapelbed), een badkamer (inloopdouche, wastafel, toiletkast, haardroger en toilet), en een woonkamer met open keuken. De keuken heeft een combi- koelkast met apart vriesvak, een 4-pits kooktoestel, een koffieapparaat, een waterkoker, een broodrooster en een magnetron. Het huisje heeft een houtkachel, radio/CD speler en er is satelliettelevisie waarop de Nederlandse zenders te ontvangen zijn. Daarnaast heeft het een mooi terras met uitzicht op de vallei en het zwembad.





 

 

 

 

Indeling

Het appartement is gelijkvloers en ruim. Het heeft een woonkamer met open keuken en is voorzien van een 4 pits kookplaat, een grote koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, broodrooster en waterkoker. Het appartement heeft 2 slaapkamers: 1 met een 2 persoonsbed en 1 met een stapelbed en een 1 persoons vrijstaand bed. Beide kamers hebben een linnenkast. De badkamer heeft een douche, toilet en 2 wastafels met toiletkast en haardroger. Er is T.V. (met de Nederlandse zenders) radio/CD speler en gratis WIFI. Het heeft een mooi ruim terras met uitzicht op de tuin en vallei.

Het zwembad heeft een zonneterras, ligstoelen en parasols en is omgeven door een ruime tuin.
Er is een mooie overdekte ruimte waar gebarbecued kan worden.

Prijzen

De prijzen zijn inclusief bedlinnen, badhanddoeken, keuken doeken, tafelkleed en gratis Wifi. Na verblijf van 1 week schoon beddengoed en regelmatig schone handdoeken.
Aankomst en vertrek in het hoogseizoen op zaterdag met een minimaal verblijf van 1 week. In de overige perioden is aankomstdag en vertrekdag variabel, maar minimaal 4 nachten. Aankomst ná 16.00 uur - vertrek voor 09.30 uur.

Periode
Prijs-per week
Aantal personen
VOORseizoen
27 april t/m 29 juni 2019


450,- 1/2
70,- per dag
minimaal 4 dagen
HOOGseizoen
29 juni t/m 1 september 2019

695,-
770,-

4
5

NAseizoen
1 september t/m 5 oktober 2019

450,-
1/2
70,- per dag
minimaal 4 dagen

De prijzen zijn voor beide accommodaties gelijk.
In voor- en naseizoen geldt de prijs voor 2 personen. Voor elke extra persoon rekenen wij 75 euro per week(ongeacht aantal dagen)

Schoonmaakkosten:
50 euro bij verblijf tot max. 2 weken, bij langer verblijf 10 euro extra voor schoonmaken en schoon linnengoed.

Kleding laten wassen 5kg is 5 euro (incl. wasmiddel). Strandlakens te huur, per stuk 5 euro. Babybedje en kinderstoel gratis beschikbaar. Tijdens het verblijf dient u het huisje zelf schoon te houden. Na verblijf bezemschoon opleveren, afwassen en afval opruimen.

Contact
Adres
 Rua das Cabelas  2 (in São Domingos)
 2500  -  638  Salir de Matos
 Portugal
 GPS N39°27’11.598”  W9°6’47.087”
Email
Telefoon
vast
00351 262 990720
mobiel
(vanuit ned.) 06 25242995

 

Autohuur


https://www.enterprise.pt/en_US/car-rental/home.html 

of


 

Costa de Prata

Vanuit het vakantiehuis kunt u alle bezienswaardigheden van de Costa de Prata gemakkelijk bereiken. Het strand (São Martinho do Porto) ligt op slechts 10 minuten met de auto en ook de mooie badplaats Nazaré ligt op slechts 15 minuten. Mocht u een rustige baai zoeken met veel watersportactiviteiten dan is Foz do Arelho de plek. Hier kunt u o.a. surfen in allerlei vormen, kanoen, zeilen.

Obidos
Obidos
Het prachtige kasteelstadje Obidos is gemakkelijk te bereiken. Hier kunt u heerlijk binnen de kasteelmuren wandelen in een middeleeuws stadje. Bezoek het klooster in Alcobaça. Dit klooster uit de 12e eeuw heeft in de prachtige kathedraal het graf van de portugese koning Pedro I van Portugal en van zijn minnares en postuum wettelijk verklaarde echtgenote Ines de Castro. Pedro's vader, Alfonso IV, had de minnares vermoord. Toen Pedro na de dood van zijn vader in 1361 de troon beklom liet hij haar opgraven en in de abdijkerk in een tombe plaatsen. Zelf werd hij later in de andere tombe begraven. De twee geliefden liggen er naar elkaar gekeerd opdat ze op de dag van de verrijzenis elkaar in de ogen zouden kijken. Komt u met de kinderen bezoek dan het prachtige Parque dos Monges waar allerlei activiteiten zijn (klimmen, kanovaren, boogschieten, rijden op een skelter, koekjesmaken met de monniken, dieren voederen met de monniken etc.).

De regio kent prachtige Quinta's waar u terecht kunt voor een wijnproeverij. Ook zijn er diverse golfcourses waaronder een aantal uit de top van Europa.Op zo'n 30 minuten rijden is het bedevaartsoort Fatima. Vlak daarbij kunt u grotten bezoeken en is een nationaal park waar u kunt wandelen.