Maison Fossemagne - WELKOM

Maison Fossemagne is gelegen in het kleine en gezellige stadje Melle.  Het  ligt in het westen van Frankrijk in het departement Deux-Sèvres. Uw gastheren zijn het Nederlandse mannen echtpaar Rob & Rini.

WELKOM

Onze Chambres d’Hôtes bevinden zich in een eeuwenoude Maison de Maître waarvan delen van het huis dateren uit de 12e eeuw. In de tuin bevindt zich een heerlijk zwembad met ligbedden, gezellige zitjes en een leuke zomerlounge. De gasten kunnen genieten van fijne sfeervolle kamers, diners onder de sterren, de tuin en het zwembad

ONZE KAMERS
Onze kamers hebben veel charme door de originele kenmerken – zoals prachtige hoge ramen, hoge plafonds met eeuwenoude houten balken en stenen muren.  De kamers zijn sfeervol ingericht en hebben een eigen ensuite-badkamer met douche en WC.

VERBLIJF
Een verblijf in Maison Fossemagne is in het hoofdseizoen(17 juni tot eind aug) mogelijk vanaf 2 nachten, daarbuiten mogelijk vanaf 1 nacht, .

Inchecken vanaf 15h00, uitchecken tot 10h30
Inchecken op zondag: vanaf 17h00 uur

FACILITEITEN
Onze gasten kunnen genieten van fijne ruime en sfeervolle kamers met TV en
in de tuin bevindt zich een heerlijk zwembad met ligbedden, gezellige zitjes en een leuke zomerlounge.

FACILITEITEN

ZWEMBAD
In ons zwembad van 8 X 4 m. kan je altijd heerlijk zwemmen of verkoeling zoeken en lekker van de zon genieten.

TUIN
Onze ruime ommuurde tuin met zwembad is 1500 m2 en is vanaf de weg niet zichtbaar. Het is er heerlijk besloten met een vrij uitzicht over het achterliggende Arboretum.
Rondom het zwembad staan ​​lekkere ligstoelen, hangmatten en voldoende parasols voor als de zon echt warm wordt. Doordat we vlakbij de Atlantische kust en halverwege Frankrijk wonen hebben we hier heerlijke zomertemperaturen.

ZOMER LOUNGE
Ontsnap aan de zon naar de zomerlounge onder de grote veranda in de tuin, waar u kunt genieten van wijn, bier, frisdrank en ijsjes in onze ‘honesty bar’. Relax gezellig samen of met andere gasten aan de grote tafels of in onze comfortabele zithoeken, of zoek een tijdschrift of spelletje in de kast.

OMGEVING
Er zijn veel bezienswaardigheden in de buurt en voor gezellige cafés en restaurants hoeft u niet lang te zoeken. U vindt 9 restaurants en 2 cafés meteen bij ons om de hoek, op 100 meter afstand van onze B&B. In de omgeving kunt u kiezen uit prachtige dorpjes, natuur, kastelen en dierenparken. Daarnaast vindt U op 15 minuten afstand een groot meer of de Atlantische oceaan op 1 uur afstand om lekker te gaan zwemmen.

DINER/RESTAURANTS
Maison Fossemagne bevindt zich in het centrum van Melle.
Op loopafstand (100 a 200m) zijn er doordeweeks 9 restaurants geopend.
Op zondagavond zijn er 4 restaurants geopend.

DINER/RESTAURANTS

Openingstijden restaurants

Restaurant – Le Vietnam (vietnamees)-(di-woe-do-vr-za-zo)
Restaurant – La nouvelle Côte de Boeuf (frans)-(ma-di-do-vr-za-zo/ochtend)
Restaurant – Les Glycines (frans)-(ma-di-wo-do-vr-za)
Restaurant – La table l’argentiere (frans)-(di-wo-do-vr-za-zo/ochtend)
Restaurant – Le Booggy Snack (hamburgers/Kebab)-(ma-d-wo-do-vr)
Cafe/Restaurant – Boulevard (frans/bio)-(ma-di-wo-do-vr-za-zo/ochtend)
Restaurant – Secret garden (frans)-(wo-do-vr-za-zo)
Restaurant – Papa Tino (Italiaans)(ma-di-wo-vr-za-zo)
Restaurant/snack – New Delices (hamburgers/Kebab)(ma-di-wo-do-vr-za-zo)

GASTHEREN
Wij zijn een mannen echtpaar uit Nederland.
Sinds juli 2021 runnen we met veel plezier onze B&B/Chambres d’Hôtes.

GASTHEREN

ONS VERHAAL

Na jarenlange voorbereidingen stond begin mei 2020 al onze huisraad klaar in een magazijn voor emigratie naar Frankrijk. Voor ons huis in Melle, Deux-Sévres hadden we net de definitieve koopacte getekend. Echter 4 dagen voor ons definitieve vertrek werd er bij Rini borstkanker geconstateerd. Onmiddellijk moesten we onze plannen omgooien en een tijdelijk huis zoeken in Nederland. Een ziektekostenverzekering hadden we nog niet in Frankrijk, dus we konden niet anders als de behandeling van Rini in Nederland  opstarten, Dit betekende dat we 10 maanden in Nederland moesten blijven voor chemokuren, bestralingen en een operatie, hierna zouden er nog nabehandelingen volgen.  Een zwaar traject zo bleek.

Tijdens de chemokuren werd Rini steeds heel ziek, maar zodra hij opknapte konden we steeds 10 dagen naar Frankrijk om te klussen en het huis eigen te maken. Tot eind april 2021 hebben we dit behandelings -en klustraject volgehouden. Het was zwaar…..maar we hebben het volbracht.

Waar staan we NU?
We hebben tussen alle behandelingen, verhuizingen en het klussen door beiden een horecavergunning gehaald. Hiermee konden we Maison Fossemagne aanmelden bij de gemeente Melle en beginnen met de B&B.

Eindresultaat is dat we per 1 juli 2021 open zijn gegaan met 3 mooie kamers. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en hebben we veel verbouwd en hard gewerkt. We hebben nu 5 kamers met badkamers ensuite. We zijn er trots op dat we ondanks alles zo ver gekomen zijn en dat we vijf sfeervolle kamers kunnen aanbieden. Voor de jaren die komen gaan zullen we er alles aan doen om Maison Fossemagne nog mooier en professioneler te maken.

Menu