De Salzburger Festspiele

Salzburger Festspiele

Zes weken per jaar vormt Salzburg het centrum van de wereld, als het grootste en belangrijkste festival zijn poorten opent met een feest op de pleinen en in de straten van de stad. Zo'n tachtig jaar geleden riep theaterman Max Reinhardt de enthousiast de hele stad tot podium uit en stichtte de Salzburger  Festspiele.

Het betoverende architectonische decor geeft een speciale dynamiek aan dit festival. Je kunt er toneelvoorstellingen, concerten en opera's bijwonen. Ooit was het de bedoeling dat er een eigen Festspieltheater zou komen, maar dat is er nooit gekomen. Als noodoplossing noodoplossing werden de voormalige hofstallen en en rijscholen in gebruik genomen. Deze groeiden door verbouwingen en toevoegingen uit tot het huidige Festspielcomplex.

Tijdens de Festspiele is de stad één groot theaterfoyer. Met fototoestellen behangen dagjesmensen in korte broek en T-shirt krijgen opeens geschelschap van theaterbezoekers in chique avondkleding. Het publiek wandelt gemoedelijk naar de opvoeringslocaties van dat jaar. Men wil zie en gezien worden. Sommigen eten eerst nog een kleinigheid of drinken wat. Dineren doet men pas na de voorstelling. Dan zitten de restaurants opeens vol.

Eén van de beroemste inwoners van Salzburg was Mozart. Zijn geboortehuis en het huis waar hij later woonde, zijn gerenoveerd en opengesteld voor het publiek.

Omdat de Alpen en het Salzkammergut vlakbij zijn, zijn er voor overdag vele mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving.

Festspiele in Salzburg

Informatie over wanneer het plaats vindt en wat er dit jaar precies te zien is vind je op:
http://www.salzburgerfestspiele.at/

Wil je iets van de sfeer proeven, kijk eens naar onderstaande trailer van 2013.

Ga je op vakantie naar Oostenrijk en zoek je nog een leuke plaats om te overnachten kijk, dan eens naar:

http://www.logerenbijnederlanders.nl/bed-and-breakfast/glemm-lodge/

of http://www.logerenbijnederlanders.nl/bed-and-breakfast/de-berghut/

of http://www.logerenbijnederlanders.nl/bed-and-breakfast/landhaus-angerhof/

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!