Wandelen in de Serra da Estrela, het hoogste punt van Portugal

Wandelen in de Serra da Estrela, het hoogste punt van Portugal Het grootste natuurpark van Portugal is de Serra da Estrella. De oppervlakte is 100.000 ha. Het ligt aan de oostkant van Portugal en qua hoogte tussen Lissabon en Porto. Bij de Torre, met 1993 meter het hoogste punt van de Portugal, kan ’s winters worden geskied. Op veel plaatsen is het land in cultuur gebracht of wordt ve..

Lees meer »


Jean Paul en Rosalie naar Umbrië in Ik Vertrek

Voor Jean Paul (51) en Rosalie (33) Mensing is Italië al jarenlang hun favoriete vakantiebestemming. Ze eten het liefst elke dag pizza of pasta en ze zijn dol op het Italiaanse leven en de mentaliteit. De blijdschap is dan ook groot als ze samen met hun kinderen Aras (8) en Isabella (2) naar Umbrië vertrekken. Ze hebben in Baschi, vlakbij het meer van Corbara in Umbrië een ve..

Lees meer »


Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel ligt in een baai voor de kust van Normandië en Bretagne. Het is een van de meest bezochte toeristische plaatsen in Frankrijk. Elk jaar komen bijna 3,5 miljoen bezoekers uit de hele wereld Mont Saint-Michel bewonderen. Ooit was het eiland een bergje in een gebied dat dicht bij de kust lag. Tijdens een enorme vloedgolf spoelde de grond rond de berg weg naar de zee. ..

Lees meer »


Het Barcelona van Gaudi

Zelden is een man zo synoniem geworden met een stad als Antoni Gaudi met Barcelona. Zijn ongelooflijk expressief en individuele stijl, deels Modernisme, deels neo-gotisch, met aspecten van kubisme en surrealisme, heeft grote invloed op het gezicht van Barcelona's architectuur. Gaudí's werk is te zien in de hele stad. Zijn stijl is intens menselijk, vol van de beelden van de n..

Lees meer »


Unter den Linden het bruisende hart van Berlijn

Unter den Linden, de oudste classicistische laan van Duitsland, is tegenwoordig weer het bruisende hart van de stad Berlijn. De linden, waar de laan zijn naam aan dankt, werden in 1647 geplant langs de rijweg, die het slot van de Pruisische vorsten verbond met het huidige stadspark Tiergarten. Helaas zijn de linden allang verdwenen. Op de middenberm van de 60 m. brede straat staan nu wel we..

Lees meer »


Het Rome van Bernini

Als je Rome gaat bezichtigen, wat bezoek je dan, de resten van de oude Romeinen of de barokke overdaad van de Pausen? Het is vooral de Barok geweest, die Rome het uiterlijk heeft gegeven, wat we zo goed kennen. Na de plunderingen in 1527 door de troepen van Karel V volgde de wederopbouw. Wat begon als een eenvoudige actie werd een demonstratie van macht van de pausen, die Rome rijker da..

Lees meer »


Préhistorische stieren in Lascaux, Dordogne

De Périgord is vele grotten rijk, die geopend zijn voor het publiek. En iedere grot is de moeite van het bezoek waard. Er zijn druipsteengrotten, zoals die van Domme of de Grand-Roc in les Eyzies, spelonken, zoals in Proumeyssac vlakbij Bugue, maar het bekendste zijn de prehistorische grotten. In totaal zijn er nu 48 ontdekt in de Périgord. Tienduizenden jaren geleden, nog voor d..

Lees meer »


Myron en Dora naar De Marken in Ik Vertrek

Vandaag is in Ik Vertrek het verhaal van stadsontwikkelaar Myron en cultureel ondernemer Dora te zien. Ze zijn altijd op zoek naar avontuur. Volgens Myron en Dora is het leven net een videogame, als je eenmaal een level goed onder de knie hebt, wil je door naar het volgende. En dit nieuwe level ligt nu in Italië, in de regio De Marken. Ze hebben hun oog laten vallen op een eeuwenoude boer..

Lees meer »


De Geheimen van Bilbao

​Bilbao in het noorden van Spanje is een ideale bestemming als u van avant garde houdt. U vindt er ongelooflijke gebouwen ontworpen door architecten uit de hele wereld, o.a. het Guggenheim Museum, van Frank Gehry. Bilbao bruist als nooit tevoren… je kunt er gerust een paar dagen vertoeven zonder je een moment te vervelen! Dag 1 De beste plek om te beginnen is de wijk Abando. Vol..

Lees meer »


Fietsen langs de Kastelen aan de Loire

De kastelen langs de Loire Langs de rivier de Loire in de departementen Loir-et-Cher en Indre-et-Loire in de regio Centre, midden-Frankrijk, staan ongeveer 140 kastelen. Een kasteel lijkt de eeuwigheid te weerspiegelen. Heel vaak verheft het zich boven een dorp of stad, waardoor het lijkt dat de tijd daar heeft stilgestaan. De schoonheid van kastelen zal echter niemand ontgaan. Veel kaste..

Lees meer »


Het uitgaansleven van Lissabon

Het uitgaansleven van Lissabon begint pas op laat op gang te komen. Vanaf 23 uur vullen de kroegen in Bairro Alto, de bars aan de Avenida 24 de Julho en de discotheken vlabij de Taag zich langzaam, maar dan wordt het overal gezellig druk tot in de vroege ochtenduren. Het nachtleven van Lissabon wordt als een van het beste van Europa beschouwd. Bairro Alto wordt van oudsher gezien als de wi..

Lees meer »


Loes en Bart naar Frankrijk in Ik Vertrek

Waalwijkers Bart van Iersel en Loes Vos beproeven samen met dochter Amber hun geluk in Frankrijk. De twee hadden het in Nederland helemaal niet zo slecht voor elkaar, maar echt gelukkig waren ze er niet. Nu laten ze Waalwijk achter zich om zich te kunnen richten op een chambres d’hôtes met minicamping: Maison Les Galettes in Rezay, in de regio Centre-Val de Loire. Dat is best ee..

Lees meer »


Hans en Karin op Bonaire in Ik Vertrek

  Brugwachter Hans zit niet snel bij de pakken neer. Een aantal jaar geleden betrapte de politie hem op wildplassen en werd er buitensporig geweld gebruikt. Daar kreeg Hans een schadevergoeding voor. Een vervelend incident, dat hij wist om te buigen tot een nieuwe kans. Samen met zijn vrouw Karin wil hij iets moois doen met dit bedrag. Zij weet wel wat: een mini-adventuregolfbaan op..

Lees meer »


Marieanne en Joëlle naar Lecce in Ik Vertrek

Marieanne Boersma uit Alkmaar en Joelle van der Heiden uit Amsterdam kennen elkaar van het werk, ze zijn allebei modeontwerper. De twee raken bevriend en als ze door de crisis hun baan verliezen besluiten ze om samen in het buitenland iets voor zichzelf te beginnen. Slechts vier maanden na dit besluit vertrekken de vriendinnen naar de Zuid-Italiaanse stad Lecce in de regio Apulië, waar..

Lees meer »


Judith, Patrick en Ilona naar Luxemburg in Ik Vertrek

​ In “Ik Vertrek” volgen we Judith en haar goede vrienden Patrick en Ilona naar Luxemburg.   Van Pedicure naar eigenaresse van een Camping Judith Koopmanschap is pedicure, maar wil heel graag een camping in Luxemburg overnemen. De Loosdrechtse heeft daar zelf het geld niet voor, maar gelukkig is daar haar goede vriend Patrick Doos, die dat maar al te graag voor h..

Lees meer »


Girbe en Ronald naar Tenerife in Ik Vertrek

In “Ik Vertrek” staat Girbe centraal. Hij verloor al jong zijn vrouw. Bijna twintig jaar later is hun zoon de deur uit en wil Girbe samen met zijn nieuwe liefde Ronald emigreren naar Tenerife. Ze nemen een bestaand restaurant over, maar dat lijkt geen slimme zet. “Ik Vertrek” volgt de emigratieplannen van Girbe, die negentien jaar geleden plotseling zijn vrouw verloo..

Lees meer »


Elsemarijn en Wim-Martijn naar Italië in Ik Vertrek

Elsemarijn en Wim-Martijn Tammenga uit Voorthuizen vormen met hun drie kinderen Ezra, Marcus en Noël het perfecte gezin. Hij is succesvol in de productontwikkeling, terwijl zij een parttime baan als coach combineert met de zorg voor de jongens. Elsemarijn heeft altijd al de droom gehad om naar Afrika te vertrekken, maar Wim-Martijn blijft liever in Nederland. Het compromis is Itali&eum..

Lees meer »


Petra en Astrid naar Duitsland in Ik Vertrek

De Brabantse zussen Petra en Astrid besluiten in “Ik vertrek” hun gezamenlijke droom te verwezenlijken. In Duitsland willen ze een pension met bar en restaurant beginnen. Ze willen een gastvrij paradijs creëren in de deelstaat Hessen, waar mensen even kunnen bijkomen van het hectische leven. Toeristen uit binnen- en buitenland, zakenmensen of de lokale bevolking; iedereen i..

Lees meer »


Anne en Dave naar Portugal in Ik vertrek

Dave en Anne uit Delft dromen van een bed and breakfast in de Algarve in Portugal. Ze gaan hun droom waarmaken en kopen een stuk grond. Maar het gaat al snel mis wanneer ze de aannemer niet kunnen betalen en met een half pand zitten. Een willekeurige prik op de landkaart, dat is de manier waarop tuinder Dave (52) en interieurstylist Anne (52) uit Delft hun nieuwe thuis bepaalden. Dave wil g..

Lees meer »


Paula en en John op zoek naar hun Droomhuis in Schotland

Paula en John wonen in een agrarisch dorpje in Noord-Holland. De omgeving is prachtig, maar voor Paula en John toch net iets te druk en daarom gaan ze op zoek naar hun droomhuis in Schotland. In "Droomhuis Gezocht" gaan ze samen met presentator Sybrand Niessen op zoek naar hun ideale huis in de Schotse Hooglanden.   Schotse Hooglanden John was 20 toen hij voor het eerst..

Lees meer »


Brigitte en Laurens in Ik Vertrek naar Frankrijk

Een klein plaatsje met de prachtige Franse naam Esquéhéries is de bestemming van deze “Ik vertrek”. De Haarlemse Brigitte en Laurens hebben daar de perfecte boerderij gevonden om te onthaasten. Ze willen er “hè-hè-weekenden” organiseren voor Nederlanders: even nergens aan denken, lekker eten, lekker slapen, tussendoor een massage en dan herbo..

Lees meer »


Sylvia en Nico in Ik Vertrek naar een barretje aan de Costa Blanca

Sylvia van den Berg (52) en haar twintig jaar jongere vriend Nico Dillingh dromen al jaren van wonen in Spanje. Eindelijk wagen ze de sprong. Ze zetten koers naar de zonnige Costa Blanca om daar een bar te gaan uitbaten. Tijdens hun vakantie in badplaats Los Alcazares hebben ze een cafeetje ontdekt. Een maand later heeft Nico zijn glazenwassersbedrijf verkocht en stopt Sylvia als sportinstr..

Lees meer »


Het Roer om: Ons Droomhotel in Frankrijk

In de Britse realityserie van het "Roer om" wordt in iedere aflevering een koppel of gezin gevolgd bij het starten van een eigen hotel of gastenverblijf in het buitenland. We volgen ze bij het kiezen van de perfecte locatie en de renovatie van het pand, tot het succes of de tegenslagen tijdens de eerste weken dat het verblijf open is. De families investeren elke cent om hun d..

Lees meer »


Albert en Tamara op zoek naar hun Droomhuis in Italië

  Sybrand Niesen gaat samen met Albert en Tamara op zoek naar hun droomhuis in de Abruzzen in  Italië. Albert en Tamara zijn ruim zes jaar samen. Iedere vakantie brengen zij door in Italië en nu zijn ze er op zoek naar een permanente woning. Ze zoeken een authentiek vrijstaand huis zijn met een grote tuin vol olijfbomen en uitzicht op zee en de bergen. De Abruzzen in ..

Lees meer »


John en Jan op zoek naar hun Droomhuis in Spanje

  In deze aflevering van "Droomhuis Gezocht" gaat Sybrand Niessen samen met John en Jan op zoek naar een huis in Spanje. In 2013 gaven John en Jan elkaar het jawoord en nu zijn ze toe aan een nieuwe stap in hun leven: emigreren naar hun droombestemming. Tijdens een van hun vakanties zijn John en Jan verliefd geworden op de Jalon Vallei in Spanje. Toen ze daar waren, werden..

Lees meer »


Elles, Gerrit, Ria en Ab in Droomhuis Gezocht in Sauerland

Elles, Gerrit en de ouders van Elles, Ria en Ab willen graag 's winters én zomers hun vakanties met elkaar doorbrengen. Zij gaan samen met Sybrand Niessen op zoek naar hun droomhuis in het Duitse Sauerland. De band tussen Elles, Gerrit, Ria en Ab is heel hecht. Ria en Ab zijn beide gepensioneerd en passen veel op de kleinkinderen. Allemaal zijn ze gek op skiën, wandelen en..

Lees meer »


Elly en Marcel naar de Auvergne in Ik Vertrek

De Limburgse Elly Penders en Marcel Stuve dromen er al jaren van om te emigreren en een camping te beginnen in Frankrijk. Nadat Elly borstkanker heeft overwonnen weten ze zeker dat ze ervoor willen gaan, maar dan krijgt Marcel hartproblemen en verdwijnen de plannen weer in de koelkast. In 2014 is zijn gezondheid weer stabiel. Eindelijk tijd om hun dromen werkelijkheid te laten worden. ..

Lees meer »


Michiel en Hanneke Bovy naar Oostenrijk in Ik Vertrek

  Imigraties naar Oostenrijk zijn doorgaans een succes in Ik vertrek. In deze herhaling lijkt het anders te gaan. Michiel (32) droomt al jaren van het runnen van een appartementencomplex in het Alpenland. Hoewel zijn vrouw Hanneke (31) aanvankelijk sceptisch was, is ze inmiddels ook om. Samen met hun twee jonge dochters gaan ze het avontuur aan. Ze verkopen hun huis in Rotterdam en vin..

Lees meer »


Richard en Frieda op zoek naar hun Droomhuis in Portugal

Samen met Richard en Frieda gaat Sybrand Niessen op zoek naar een droomhuis in het prachtige zuiden van Portugal: de Algarve. Frieda en Richard wonen samen en hebben al allebei twee kinderen uit een eerdere relatie. Portugal is het land van hun dromen. Ze voelen zich er helemaal thuis, ze houden van het klimaat en de gemoedelijkheid van de mensen. Hun droomhuis is een typisch Portugees..

Lees meer »


Marja en Henk op zoek naar hun Droomhuis op Isle of Man

  Marja en Henk wonen Nootdorp, maar gaan vandaag samen met Sybrand Niessen op zoek naar hun droomhuis op Isle of Man. Ze zijn daar al meerdere keren op vakantie geweest, hebben het hele eiland verkend en vinden het prachtig daar. Ze hebben hard gewerkt en zijn nu op zoek naar rust. Beiden zijn erg gecharmeerd van de mensen, het landschap en de Engelse humor en daarnaast is Henk dol o..

Lees meer »


Wilfried & Nicole op zoek naar hun droomhuis op Ibiza

Nicole en Wilfried trouwden op Ibiza in 2015. Naast de liefde voor elkaar zijn ze ook verliefd geworden op dit prachtige eiland en zouden ze er graag gaan wonen. Nicole heeft al eerder een tijdje op Ibiza gewoond. Sybrand Niessen gaat samen met Wilfried, Nicole en Nicole's moeder Hélène op zoek naar een droomhuis op het Spaanse eiland Ibiza. Ze zoeken een huis met een au..

Lees meer »


Elise en Sjoerd op zoek naar hun Droomhuis in Zweden

Elise en Sjoerd vinden het maar druk in Nederland. Zij wonen in Harlingen op een historisch zeilschip, maar willen graag met hun kinderen emigreren naar het zuiden van Zweden. Ze denken, dat het leven in Zweden er rustiger aan toe gaat dan in Nederland. Hun droom is zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen leven. Ze zijn op zoek naar een authentiek huis van hout met een grote tuin en zonde..

Lees meer »


Edwin en Jet de Heer naar Frankrijk in Ik Vertrek

In de uitzending van "Ik Vertrek" 17 februari 2017 kijken we terug naar 2014 toen de familie de Heer naar Frankrijk vertrok. Hoe zou het nu met ze gaan? Edwin de Heer (45) uit het Noord-Hollandse Driehuizen droomt er al jaren van om de werkplaats van zijn timmerbedrijf naast huis te hebben, zodat hij wat vaker bij zijn gezin kan zijn. In Nederland is zo'n plek onbetaalbaar. Sa..

Lees meer »


Verbouw een Frans kasteel met Dick en Angel

Dick Strawbridge en zijn verloofde Angel Adoree ontdekken dat hun appartement in Londen evenveel kost als Chateau de la Motte Husson in Martigné-sur-Mayenne in Frankrijk. Ze wagen de sprong, verkopen hun driekamerflat en betrekken het kasteel met 45 kamers en een enorm landgoed. In “Het Roer Om” volgen we het opknappen en de verbouwing van een Frans kasteel. Het Britse &l..

Lees meer »


Ingrid den Drijver en Inma l'Ami naar Spanje in Ik Vertrek

In de uitzending van 10 februari 2017 kijken we terug naar 2014 toen Ingrid den Drijver en Inma l'Ami naar Spanje vertrokken. Hoe zou het nu met ze gaan? Ingrid en Inma staan al vijftien jaar met een viskar op de markt, maar het werk wordt fysiek te zwaar. Op een dag wordt hun viskar gestolen. Twee belangrijke zaken om na te denken of je nog wel verder wil. Na lang wikken en wegen be..

Lees meer »


Rob Does en Peter Mulder naar Portugal in Ik Vertrek

In "Ik Vertrek" van 3 februari 2017 volgen we Peter Mulder en Rob Does naar de Algarve in Portugal. Peter heeft in zijn leven al van alles gedaan. Trouwambtenaar, restauranthouder en uitvaartleider; hij is het allemaal geweest. Samen met zijn partner Rob vertrekken ze naar het Portugeze Pechão in de Algarve, waar ze een imposante villa willen kopen. In het wit geschilderde ..

Lees meer »


Grüner See, een bijzonder meer in Oostenrijk

Aan de voet van het Hochschwab-massief vind je het Groene Meer, het is een meer van smeltwater. Zodra het lente is beginnen de temperaturen te stijgen en stroomt smeltwater afkomstig van omringende bergen het park in. Tegen de tijd van de hoogste stand van het waterpeil is het Groene Meer ook een eldorado voor duikers en onderwater-fotografen. Het gras en de bladeren op de bodem geven het water ee..

Lees meer »


Litouwen

Als vakantiebestemming is Litouwen bij ons wellicht minder bekend, maar erg lang zal dat niet meer duren. In vergelijking met andere landen is Litouwen voor Nederlanders en Belgen opvallend goedkoop en de vakantie-infrastructuur kan de vergelijking met de meest populaire vakantiebestemmingen goed doorstaan. Deze Baltische lidstaat is niet alleen een uitstekende bestemming voor strandvakanties, ook..

Lees meer »


Rügen, het grootste eiland van Duitsland

Avontuur en plezier voor het hele gezin op het grootste Duitse eiland Rugen, gelegen in Noord Duitsland, is een schiereiland in de Oostzee en is via een hangbrug naar Hanzestad Stralsund verbonden met de vaste wal. Rügen is een klein, maar heeft veel te bieden. Typische kenmerken van Rügen zijn de wisselvallige kuststrook, krijtrotsen, zandstranden en bijzondere bossen. Be..

Lees meer »


10 redenen om dit jaar naar Kroatië te gaan

Kroatië is een mix van Centraal-Europese, Mediterraanse en Oost-Europese invloeden. Vele oude beschavingen en heerschappijen hebben hun stempel gedrukt op dit veelzijdige land en hebben een bijdrage geleverd aan Kroatië’s turbulente geschiedenis en haar rijke culturele erfgoed. Kroatië heeft slechts 4 miljoen inwoners. Het is maar een klein land, maar met haar 1778km lange ..

Lees meer »


Vakantie in Algave, Portugal

De mooiste plekjes aan de Portugese Algarve De Algarve is het gebied aan de zuidkust van Portugal en ligt aan de Atlantische Oceaan. De kustlijn varieerd van ruige rotspartijen en daarnaast weer lagunes en lange zandstranden. Verder is de Algarve voornamelijk erg heuvelachtig. De Algarve was de zuidelijkste van de 11 provincies, waarin Portugal tot 1976 was ingedeeld. Daarna is Portugal verd..

Lees meer »


Ontdek de Ardèche

Ontdek de Ardèche Bois de Païolive    Bois de Païolive in de Ardèche is een mooie gelegenheid om per voet van de prachtige natuur van de Ardèche te genieten. Vanaf drie parkeerplaatsen starten er een drietal wandelingen, waarvan de rechts uitgezette wandeling door het Bois de Païolive het meest spectaculair is (prachtig pad, hoog boven de Ar..

Lees meer »


Wandelen over de krijtrotsen van de Franse Opaalkust

De Côte d’'Opale (Opaalkust) loopt vanaf Dunkerque (Duinkerken) tot aan de monding van de Authie bij Berck in de regio Nord-Pas-de-Calais. Het mooiste deel, met de krijtrotsen, ligt tussen Calais en Boulogne. De streek dankt zijn naam aan de kleur van de golven. In cultureel en historisch opzicht is het gebied erg herkenbaar: in de vroege Middeleeuwen werden nog langs de hele kus..

Lees meer »


De Dom van Trier

De Dom van Trier De Dom van Trier, ofwel de Dom St. Peter, staat midden in het oude centrum van Trier. De Dom is de oudste kerk van Duitsland en één van de grootste kerken uit de klassieke oudheid. De Dom is gebouwd op het voormalig paleiscomplex van de Romeinse keizer Constantijn de Grote. De kerk staat sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Na het vertrek van kei..

Lees meer »


Vakantie Italië Frankrijk en Spanje duurder met de auto

Vakantie Italië Frankrijk en Spanje duurder met de auto Tol en brandstofprijzen zijn duurder geworden naar de vakantielanden Italië Frankrijk en Spanje. Wie met de auto naar Italië wil, moet de laatste jaren veel meer betalen. Dat blijkt uit berekeningen van de Belgische automobilistenvereniging VAB. Die heeft de prijs becijferd voor Italië, Frankrijk en Spanje. Itali..

Lees meer »


Ontdek Kreta

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. U kunt hier genieten van de overblijfselen van een zeer oude beschaving, prachtige stranden, indrukwekkende berglandschappen, vruchtbare valleien en steile kloven en de rijke gastronomie van het eiland. Kreta is een klein universum vol met schoonheden en schatten, die u waarschijnlijk een heel leven kosten om ze allemaal te ontdekke..

Lees meer »


De Salzburger Festspiele

De Salzburger Festspiele Zes weken per jaar vormt Salzburg het centrum van de wereld, als het grootste en belangrijkste festival zijn poorten opent met een feest op de pleinen en in de straten van de stad. Zo'n tachtig jaar geleden riep theaterman Max Reinhardt de enthousiast de hele stad tot podium uit en stichtte de Salzburger  Festspiele. Het betoverende architectonische deco..

Lees meer »