Sylvia van den Berg (52) en haar twintig jaar jongere vriend Nico Dillingh dromen al jaren van wonen in Spanje. Eindelijk wagen ze de sprong. Ze zetten koers naar de zonnige Costa Blanca om daar een bar te gaan uitbaten.

Tijdens hun vakantie in badplaats Los Alcazares hebben ze een cafeetje ontdekt. Een maand later heeft Nico zijn glazenwassersbedrijf verkocht en stopt Sylvia als sportinstructrice.

Net getrouwd, met een chihuahua en vijf katten in de bagage, gaan ze het avontuur tegemoet. Uiteraard verloopt niet alles van een leien dakje. De bar blijkt een slechte naam te hebben en de omzet valt aanvankelijk tegen. Sylvia en Nico hopen op het zomerseizoen, want dan moet het geld verdiend worden.

Los Alcazares stroomt inderdaad vol met toeristen, maar het terras blijft leeg…


Hoe gaat het nu met Sylvia en Nico en hun beach bar San Juan?

In Ik Vertrek hebben we kunnen zien dat het begin moeilijk was. Sylvia en Nico hadden, totaal geen ervaring in de horeca en dat het dus echt een sprong in het diepe was na hun impulsieve besluit.

Ze hadden berekend dat ze een omzet van 200 euro per dag nodig hadden om quitte te draaien. In het begin werd dat niet gehaald en moesten Sylvia en Nico blij zijn met een omzet van 71 euro. Ook het hoogseizoen viel wat tegen, maar juist in de maanden september en oktober van 2013 begon het te lopen en schoot de omzet richting de driehonderd euro per dag.

Anno 2017 blijken Sylvia en Nico het volgehouden te hebben in Zuid-Spanje. Beach Bar San Juan bestaat nog steeds.
 
 
Wil je meer weten over hun beach bar, kijk op  Beach Bar San Juan
 
Veel Nederlanders zijn net als Sylvia en Nico gaan wonen in Spanje. Een groot aantal is een camping of een Bed & Breakfast begonnen of ze hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden:

Logeren Bij Nederlanders.nl

Logeren Bij Nederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!