Jean Paul en Rosalie Mensing in Ik Vertrek naar Italië, Umbrie

Voor Jean Paul (51) en Rosalie (33) Mensing is Italië al jarenlang hun favoriete vakantiebestemming. Ze eten het liefst elke dag pizza of pasta en ze zijn dol op het Italiaanse leven en de mentaliteit.

De blijdschap is dan ook groot als ze samen met hun kinderen Aras (8) en Isabella (2) naar Umbrië vertrekken. Ze hebben in Baschi, vlakbij het meer van Corbara in Umbrië een vervallen pand met een flink stuk grond gekocht. In drie maanden tijd willen ze daar 4 appartementen opknappen en een glamping bouwen. Gaat het ze lukken?

Coronacrisis

Op 24 maart vertrekken ze naar Italië, precies op het hoogtepunt van de coronacrisis,waar overal in Europa de grenzen dichtgaan en de ene na de andere lockdown wordt uitgeroepen. De papieren voor de overdracht van de Agriturismo zijn nog niet bij de notaris en door de coronacrisis kan dat nog wel even duren.

Gebreken aan gas- en elektriciteitsinstallaties

Nog geen half uur na de sleuteloverdracht lopen ze al tegen de nodige gebreken aan: de gas- en elektriciteitsinstallatie werken niet goed, het dak lekt en de pomp van het zwembad is kapot. Het kost tienduizenden euro's om dit te repareren en dat geld hebben ze niet. Gelukkig is het echtpaar Mensing reuze flexibel, voor geen gat te vangen en optimistisch. Jean Paul en Rosalie zetten alles op alles om hun droom alsnog te verwezenlijken.

Hoe zal het aflopen, na zoveel tegenslagen?

 

Logeren Bij Nederlanders.nl

Veel Nederlanders zijn Jean Paul en Rosalie voorgegaan en wonen naar tevredenheid in Umbrië of elders in Italië. Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden.

LogerenBijNederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen.
Je boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

 

Uitzending gemist?

Bekijk de aflevering van Jean Paul en Rosalie naar Umbrië in Ik Vertrek!

Op zoek naar hun appartementen en glamping?

Kijk op Casa & Glamping Sorriso

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!