Elly en Marcel naar de Auvergne in Het Vertrek


De Limburgse Elly Penders en Marcel Stuve dromen er al jaren van om te emigreren en een camping te beginnen in Frankrijk.

Nadat Elly borstkanker heeft overwonnen weten ze zeker dat ze ervoor willen gaan, maar dan krijgt Marcel hartproblemen en verdwijnen de plannen weer in de koelkast. In 2014 is zijn gezondheid weer stabiel. Eindelijk tijd om hun dromen werkelijkheid te laten worden.

Een camping beginnen is echter voor beiden te zwaar. In de Franse Auvergne nemen ze daarom een chambre d'hôtes over, met daarnaast ook een gîte en een restaurant. De vorige eigenaren hadden er al een tijdje geen zin meer in, daardoor is er veel achterstallig onderhoud. Op de plek waar ze willen wonen staan slechts vier muren. De chambre d'hôtes is al een jaar dicht, de klandizie is ver te zoeken.

Elly en Marcel moeten flink aan de bak om de zaak weer draaiende te krijgen. Al het spaargeld van Elly en Marcel zit in het bedrijf, ze moeten dus snel gasten krijgen om geld te verdienen. Ze werken hard om alles op tijd af te krijgen, maar nemen veel te veel hooi op hun vork. Het is maar de vraag of ze dat fysiek wel aankunnen...


Veel Nederlanders zijn Elly en Marcel voorgegaan en wonen naar tevredenheid in de Auvergne of elders in Frankrijk Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden.

Logeren Bij Nederlanders.nl

LogerenBijNederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

 

Auberge du Précontent

Auberge du Précontent is schitterend gelegen in het hart van de Montagne Bourbonnaise op 7 kilometer van het dorp Arfeuilles. De Bed & Breakfast heeft 5 kamers, ze liggen op de eerste en tweede verdieping. Verder is er nog een gîte, een vakantiehuis, dat aan de achterkant van de auberge ligt.

Op het terras voor het pand of in het café-restaurant kun je de lunch of het diner gebruiken of, eenvoudig weg genieten van een glas wijn bij de haard. Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant.

 

Auvergne

De Montagne Bourbonnaise en zijn prachtige natuur zijn bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen, sportieve fiets- en mountainbiketochten of tourritten met de motor. Voor de fietsen en de motoren is een afsluitbare garage ter beschikking en er is voldoende gereedschap voor kleine reparaties aanwezig. Twee E-bikes staan klaar om de omgeving te gaan verkennen.


Op zoek naar hun Auberge? Bekijk Auberge du Précontent

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!