Brigitte en Laurens in Ik Vertrek in Frankrijk

Een klein plaatsje met de prachtige Franse naam Esquéhéries is de bestemming van deze “Ik vertrek”. De Haarlemse Brigitte en Laurens hebben daar de perfecte boerderij gevonden om te onthaasten. Ze willen er “hè-hè-weekenden” organiseren voor Nederlanders: even nergens aan denken, lekker eten, lekker slapen, tussendoor een massage en dan herboren weer terug naar huis.

Hobbels op de weg

Het plan is er, het huis is verkocht en de verhuizing is geregeld, alles gaat op rolletjes. Maar  zoals gebruikelijk in “Ik vertrek” zijn nog een paar hobbels op de weg. Bij aankomst blijkt de grond rondom de boerderij verkocht te zijn aan ide buurman. De koop gaat niet door.

Het stel moet nu snel een nieuwe plek vinden om hun droom waar te maken, want in Nederland is alles al verkocht! Brigitte en Laurens moeten dus nog even hard werken voor ze kunnen ontspannen op het Franse platteland.

Hoe gaat het nu met Brigitte en Laurens?

Wij zijn blij dat we anderhalf jaar in Frankrijk hebben gewoond en konden ervaren hoe het systeem is. Van de boerderij van de oude dame hebben we nooit meer iets gehoord. Aan de veiling hebben we een bittere nasmaak overgehouden, ook omdat we maanden moesten zeuren om onze 10 procent aanbetaling terug te krijgen.
 
Het voelt niet fijn om zo belazerd te worden. Wij willen daarom niet meer in Frankrijk wonen.
 
Ik geloof dat dingen lopen zoals ze lopen en als je denkt niet meer te weten wat je moet doen komt er vaak als vanzelf iets moois op je pad. Het opknaphuis in Haarlem is af, weer een plaatje geworden en klaar voor verkoop. Misschien moeten we in de vastgoed blijven. Daar zijn we, zo is gebleken, goed in.
 
En we hebben een oud schapenboerderijtje gekocht in Duitsland, naast de Eifel, in een gehucht van 130 inwoners. Vanuit de tuin loop je zo de bossen in. De natuur is hier schitterend, ruig en heuvelachtig. Kleine beekjes stromen naar de dalletjes, reeën springen in de verte opzij en eekhoorns klimmen naast je in de bomen. Hier kun je nog uren lopen zonder iemand tegen te komen. In Duitsland zijn de bossen voor iedereen toegankelijk en voorzien van wandelpaden.
 
 
Veel Nederlanders zijn net als Brigitte en Laurensin het buitenland gaan wonen. Een groot aantal is een camping of een Bed & Breakfast begonnen of ze hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden:

Logeren Bij Nederlanders.nl

Logeren Bij Nederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.« Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!