De mooiste plekjes aan de Portugese Algarve

De Algarve is het gebied aan de zuidkust van Portugal en ligt aan de Atlantische Oceaan. De kustlijn varieerd van ruige rotspartijen en daarnaast weer lagunes en lange zandstranden. Verder is de Algarve voornamelijk erg heuvelachtig.

De Algarve was de zuidelijkste van de 11 provincies, waarin Portugal tot 1976 was ingedeeld. Daarna is Portugal verdeeld in districten. De voormalige provincie Algarve valt  nu samen met het huidige district Faro.

Bezienswaardigheden in de Algarve

De Algarve heeft veel leuke toeristische plaatsen met elk zo hun eigen bijzondere bezienswaardigheden.

Faro

De hoofdstad van de Algarve is Faro, door de rijke historie en de vele bezienswaardigheden een absolute must voor als u op vakantie bent in de Algarve. Gezellige winkelstraatjes, leuke terrasjes en een leuk uitgaansleven is wat er hier op u wacht.

Albufeira

Albufeira betekent in het Arabisch zeeburcht. Het is een oud vissersdorpje, nu is het een erg gezellige badplaats met een mooi strand, leuk centrum met smalle straatjes en een grote boulevard met veel winkeltjes, restaurantjes, cafe’s, bars en discotheken.

Albufeira, Algarve

Alcoutim

Het rustige plaatsje Alcoutim is gelegen aan de rivier de  Guadiana welke de natuurlijke grens is tussen Portugal en Spanje. Zoekt u een bestemming  waar u kunt genieten van een fantastische keuken en verder alleen maar rust en ontspanning zult vinden, dan bent u hier op het juiste vakantie adres.

Aljezur

Rust en ontspanning en een waar paradijs voor de sportvisser die er van houd om grtoe vissen te vangen.  Uzult hier heerlijk tot rust kunnen komen in dit gezellige knusse dorpje.

Castro Marim

Een toplocatie voor als u gaat voor een vakantie die gericht is op golf, nabij het gezellige dorpje genaamd Castro Marim is de gelijknamige golf en country club welk een ruim en opgezet  27 holes lang golfparcours is die voor beginners alswel gevorderde spelers een ware uitdaging zullen zijn.

Lagoa

Gelegen op een heuvel in het hart van de Algarve vind u de gezellige plaats Lagoa die voornamelijk bekend is om haar heerlijke wijnen. Buiten de stad vind u prachtige stranden en een adembenemende kustlijn waar u heerlijk kunt genieten van een strandvakantie al dan wel actief of passief.

Lagos

Kleine strandjes tussen de bekende rotsformaties zult u hier aantreffen, vanuit Lagos kunt u ook met de boot de rotsformaties vanaf het water ontdekken. Het dorpje kent vele gezellige restaurantjes en terrasjes en een autovrij centrum waar u heerlijk kunt genieten van de Portugese keuken.

Loulé

Loulé is een oud Romeins stadje met resten van een Moorse muur. De stad heeft een belangrijke regionale functie. Op alle weekdagen is er een druk bezochte markt in een gerenoveerde markthal uit de 19e eeuw. Elke zaterdag is er een z.g. zigeunermarkt even buiten het centrum. Het is een gezellig dorpje, een must voor u als toerist, vooral als u houdt van lokale markten!

Markt van Loulé, Algarve

Monchique

Het idyllische dorpje Monchique is een bergdorpje welke 1 van de belangrijke Portugese gezondsheids-resorts is, vlakbij is er een sanatorium en zijn er warme zwavelbronnen met de mogelijkheid om te baden beschikbaar.

Portimao

De havenstad Portimao is gelegen aan de monding van de Rio Arade. Het mooie strand genaamdPraia de Rocha is een must om naar toe te gaan een andere attractie die u hier kunt ondernemen is het varen van de oude handelsroute welke via de Rio Arade naar het gezellige stadje Silves gaat.

Silves

De gezelige stad Silves is van oudsher een vestigingsstad, de vestiging torent nu nog steeds hoog boven de stad uit, en deze vesting is dan ook een absolute aanrader om te bezoeken.

Tavira

Aan de monding van de rivier de Gilao en aan de voet van een heuvel ligt het gezellige stadje Tavira. Aan deze heuvel bevinden zich overblijfselen van vestingmuren, die koning Dinis liet bouwen. Bij de aardbeving in 1755 zijn de meeste gebouwen verwoest. Het wordt ook wel het Venetie van de Algarve genoemd. In loop der tijd is helaas de haven verzand. Bij de oude haven kan je flaneren langs de schattige witte huisjes en hier bevinden zich leuke restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten.

Tavira, Algarve

Vilamoura

Vilamoura is een schitterend recreatieoord met een jachthaven, een casino en met schitterende golfbanen voor de fanatieke golfers. Er is een grote verscheidenheid aan restaurantjes en barretjes te vinden alsmede allemaal winkeltjes om eens lekker te shoppen.

U ziet het, de Algarve biedt vakantieplezier voor jong en oud! Heeft u vakantieplannen voor een vakantie in de Algarve? Een B&B of een fijn vakantiehuis huren? Of heerlijk genieten van een topcamping? Bekijk dan onze site: Logeren Bij Nederlanders

 



« Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!