Marieanne en Joëlle naar Lecce in Ik Vertrek

Marieanne Boersma uit Alkmaar en Joelle van der Heiden uit Amsterdam kennen elkaar van het werk, ze zijn allebei modeontwerper. De twee raken bevriend en als ze door de crisis hun baan verliezen besluiten ze om samen in het buitenland iets voor zichzelf te beginnen.

Slechts vier maanden na dit besluit vertrekken de vriendinnen naar de Zuid-Italiaanse stad Lecce in de regio Apulië, waar ze daarvoor nog maar één keer zijn geweest. Ze gaan er een historisch pand huren waar ze een Bed & Breakfast met vijf kamers willen starten. Helaas blijkt bij aankomst, dat hun huisbaas de afspraken niet is nagekomen.

Er is geen gas, water, licht en bovendien is het pand nog niet afgewerkt. Marieanne en Joelle proberen de problemen zelf op te lossen, maar spreken niet voldoende Italiaans en krijgen daardoor weinig voor elkaar. De vriendinnen nemen toch maar hun intrek in het pand, zonder elektriciteit en stromend water, en beginnen met het schilderen en inrichten van de kamers. Over een paar weken staan de eerste gasten namelijk al op de stoep. Ondertussen gooien de meiden al hun charmes in de strijd bij de Italianen om alles op tijd werkend te krijgen.

Hoe gaat het nu met Joëlle en Marieanne in Lecce?

In 2014 vertrokken de vriendinnen Marieanne en Joëlle naar het Zuid-Italiaanse Lecce om een bed and breakfast te beginnen. Is hun avontuur een succes geworden?

Drie jaar later is Little Dolce een begrip in de stad. De bed and breakfast wordt overspoeld door enthousiaste gasten en de yogales op het dakterras is een hit.

Tussen Marieanne en Joëlle verliep het minder goed. Hun vriendschap bleek niet bestand tegen de druk die komt kijken bij het hebben van een eigen zaak. Ze gingen ieder hun eigen weg…

Marieanne is weer terug is in Nederland. Ze is nu moeder van haar eerste kindje, dat ze verwachtte van de vriend die ze destijds in Nederland achterliet.

Joëlle runt Little Dolce nu in haar eentje. Ze voelt zich helemaal thuis in Zuid-Italië. "Ik wil hier niet meer weg. Little Dolce draait goed, mijn Italiaans is ontzettend verbeterd en ik begin de mentaliteit steeds beter aan te voelen. Hier moet je niet om elk wissewasje je huisbaas bellen. Je krijgt hier vooral zaken gedaan als je mensen kent."

Inmiddels woont ze samen met haar Italiaanse vriend Ricardo en geniet ze volop van hun nieuwe huis en het leven in Lecce.
 

Logeren Bij Nederlanders.nl

Veel Nederlanders zijn Marieanne en Joëlle voorgegaan en wonen naar tevredenheid in Apulië, Italië of elders in het buitenland. Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden.

LogerenBijNederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen.
U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

 

Uitzending gemist?

Bekijk nu de aflevering van Marieanne en Joëlle in Lecce.

Op zoek naar de Bed and Breakfast?

Little Dolce in Lecce« Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!