Girbe en Ronald naar Tenerife in Ik Vertrek

In “Ik Vertrek” staat Girbe centraal. Hij verloor al jong zijn vrouw. Bijna twintig jaar later is hun zoon de deur uit en wil Girbe samen met zijn nieuwe liefde Ronald emigreren naar Tenerife. Ze nemen een bestaand restaurant over, maar dat lijkt geen slimme zet.

“Ik Vertrek” volgt de emigratieplannen van Girbe, die negentien jaar geleden plotseling zijn vrouw verloor en achterbleef met hun driejarige zoontje Imran.

Nu, negentien jaar later, kan Imran prima voor zichzelf zorgen en gooit Girbe samen met zijn nieuwe liefde Ronald het roer om.

Tenerife

Ze willen emigreren naar Tenerife, het eiland van de eeuwige lente. Dat het Tenerife moest worden, was voor beiden duidelijk. Vanwege het aangename klimaat maar ook omdat er voldoende gelegenheid is om een bedrijf te starten. ,,Dit is al jaren onze favoriete vakantieplek", zegt Girbe. ,,We kennen hier zoveel mensen. We hebben allebei een cursus Spaans gevolgd zodat we ons kunnen redden."

Ze hebben een bestaand restaurant op het oog dat ze willen overnemen. Voormalig bankmedewerker Girbe Cameron en Opleidingskundige Ronald Loosschilder zien deze carrièremove helemaal zitten.

Een mede-eilandbewoner waarschuwt de twee heren. De zaak zou noodlijdend zijn en de kast zou vol met lijken zitten. Girbe en Ronald zijn echter niet van hun plan af te houden en tekenen het koopcontract.

Het restaurant gaat meteen open, terwijl de inventaris incompleet is en nog onduidelijk is hoe de kassa werkt. Vol vertrouwen en ietwat onwennig serveert Ronald de allereerste tafel. En of kipsaté nu wel of niet aan een stokje zit en hoe de kassa werkt, daar komen ze nog wel achter...

Hoe gaat het nu met Girbe en Ronald?

Restaurant Happas in Playa de la Américas op Tenerife loopt goed. „De meeste dagen is het volle bak”, zegt Ronald Loosschilder blij. ,,Het is een eetgelegenheid en een loungeplaats. De kaart is internationaal: Spaanse gerechten, maar ook pizza, pasta, schnitzel en biefstuk. Geserveerd met Nederlandse gezelligheid.''

,,Natuurlijk zijn er dingen misgegaan", zegt Girbe. "De afwasmachine ging stuk en we hebben een waterprobleem gehad. Maar we zijn open en we draaien. De tijd moet uitwijzen of het een goed idee was."

Alleen Ronald begint na 6 maanden wel te twijfelen, of hij wel echt op Tenerife wil blijven wonen en werken. Hij mist Nederland en er is maar weinig echte vrije tijd over. Het liefst zou hij de boel meteen verkopen, maar daar denkt de oud-bankman Girbe net iets anders over...

Logeren Bij Nederlanders.nl

Veel Nederlanders zijn Girbe en Ronald voorgegaan en wonen naar tevredenheid op Tenerife of elders in Spanje.. Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden.

LogerenBijNederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

Uitzending gemist?

Bekijk nu de aflevering van Girbe en Ronald op Tenerife.

Op zoek naar hun Restaurant?

Adres: Passeo Tarajal, Compostela Beach, Arona, Canarische Eilanden, Spanje
Telefoon: +31 6 51810989

Bekijk hun Facebookpagina

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!