Dick Strawbridge en zijn verloofde Angel Adoree ontdekken dat hun appartement in Londen evenveel kost als Chateau de la Motte Husson in Martigné-sur-Mayenne in Frankrijk. Ze wagen de sprong, verkopen hun driekamerflat en betrekken het kasteel met 45 kamers en een enorm landgoed.

In “Het Roer Om” volgen we het opknappen en de verbouwing van een Frans kasteel. Het Britse “Ik Vertrek”, zo kan je het programma ook wel noemen, maar dit is een meerdelige reeks. Uiteraard wordt het geen makkelijke klus, het kasteel staat al veertig jaar leeg en vrijwel alles moet worden gerenoveerd. Een fiasco ligt op de loer.

De besnorde Dick en zijn veel jongere vriendin Angel beginnen in de eerste aflevering enthousiast aan hun project. Ze hebben een aardige spaarrekening en ze verwachten, dat daarmee het kasteel bewoonbaar gemaakt kan worden.

Dick en Angel betrekken hun Franse chateau met een landgoed ter grootte van bijna vijf hectare. Het landgoed is prachtig, maar er is geen elektriciteit, verwarming of stromend water. Het blijkt een groter doe-het-zelfproject dan in eerste instantie werd gedacht.

Al snel begint het geld op te raken, omdat er veel meer moet gebeuren dan ze hadden verwacht. Angel is echter heel creatief en weet altijd wel een oplossing te vinden. Of het ook genoeg is om uiteindelijk echt in hun kasteel te kunnen gaan wonen?

Ze proberen zo zelfvoorzienend mogelijk te leven tijdens de renovatie van het chateau. Toch krijgen ze te kampen met veel problemen. Zo is er nog maar 20.000 pond te besteden, zijn de ramen snel toe aan vervanging en loopt Dick achter op schema. Het chateau is voor Angel inmiddels een inspiratiebron voor al haar creatieve ideeën.

Dick en Angel willen trouwen op het kasteel en nodigen 200 gasten uit. Echter ze hebben nog maar een paar weken tot de bruiloft en het chateau is nog lang niet gereed om alle gasten te ontvangen. Ook hebben ze veel moeite met het vinden van betrouwbare en betaalbare bouwvakkers.

 

Logeren Bij Nederlanders.nl

Veel Nederlanders zijn net als Dick en Angel gaan wonen in de regio Pays de Loire of elders in Frankrijk. Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Sommigen hebben net als Dick en Angel ook een kasteel gekocht en verbouwd tot een prachtige vakantieaccommodatie. Zij zijn allen op onze website te vinden:

Logeren Bij Nederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

Uitzending gemist? Bekijk nu de afleveringen van “Het Roer om met Dick en Angel
Op zoek naar hun Kasteel? Kijk op Chateau de la Motte Husson in Martigné-sur-Mayenne in Frankrijk, je kunt er niet zomaar logeren, maar je kunt er wel, net als in de serie, er je trouwfeest organiseren.

 

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!