Petra en Astrid naar Duitsland in Ik Vertrek Pension zum Wilhelm

De Brabantse zussen Petra en Astrid besluiten in “Ik vertrek” hun gezamenlijke droom te verwezenlijken. In Duitsland willen ze een pension met bar en restaurant beginnen.

Ze willen een gastvrij paradijs creëren in de deelstaat Hessen, waar mensen even kunnen bijkomen van het hectische leven. Toeristen uit binnen- en buitenland, zakenmensen of de lokale bevolking; iedereen is welkom!

Maar is het wel leuk om dagelijks met je zus samen te werken? De Brabantse zussen Petra en Astrid ervaren het als ze besluiten hun gezamenlijke droom te verwezenlijken.

Duits avontuur

“Ik vertrek” laat zien hoe ze een pension met bar en restaurant overnemen in het dorpje Germerode. Ze noemen het “Pension zum Wilhelm” naar hun overleden vader Wim, die een passie had voor de Duitse natuur en cultuur.

Hun 86-jarige moeder Jeanne steunt haar dochters financieel door ze een voorschot op de erfenis te geven. Ook emigreert ze gezellig mee, net als Kees en Jürgen, de echtgenoten van de zussen. Al komen zij pas na de verbouwing.

Petra en Astrid hebben zin in hun Duitse avontuur, maar dat verandert als er irritaties tussen de twee ontstaan. En waarom wilden ze hun fijne Brabantse leventje eigenlijk vaarwel zeggen?

 

Veel Nederlanders zijn Petra en Astrid voorgegaan en wonen naar tevredenheid in de Hessen of elders in Duitsland. Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden:

Logeren Bij Nederlanders.nl

LogerenBijNederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

Uitzending gemist? Bekijk nu de aflevering van Petra en Astrid.

Op zoek naar hun Pension? Bekijk: “Pension zum Wilhelm”

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!