In de uitzending van 10 februari 2017 kijken we terug naar 2014 toen Ingrid den Drijver en Inma l'Ami naar Spanje vertrokken. Hoe zou het nu met ze gaan?

Ingrid en Inma staan al vijftien jaar met een viskar op de markt, maar het werk wordt fysiek te zwaar. Op een dag wordt hun viskar gestolen. Twee belangrijke zaken om na te denken of je nog wel verder wil.

Na lang wikken en wegen besluiten Ingrid en Inma het roer om te gooien. Ze willen wat anders, nu het nog kan. Lekker naar het buitenland! Omdat Inma half Spaans is, hebben de vriendinnen bedacht dat Spanje het land is waar ze hun nieuwe leven gaan beginnen.

In een klein dorpje in de buurt van Alicante huren ze een pand, waarin ze een bed and breakfast willen beginnen. Maar het afscheid van hun vrienden en familie valt Ingrid en Inma zwaar. Zo zwaar, dat meteen na hun aankomst in Spanje de heimwee genadeloos toeslaat.

In deze herhaling van Ik vertrek is te zien of visvrouwen over deze grote hobbel heen komen – of dat ze terugkeren naar de viskar.


Uitzending gemist? Bekijk nu de aflevering van Ingrid en Inma.

 

Ik Vertrek

In "Ik Vertrek" draait het om avontuurlijk ingestelde Nederlanders, die een horecabedrijf in het buitenland willen opstarten. Dikwijls niet gehinderd door enige kennis van zaken, lokale gebruiken of de gesproken taal knappen ze bouwvallen op in uitgestorven Portugese dorpjes, grimmige Slowaakse berggebieden of vergeten regios in Frankrijk, met als doel er een prachtige bed and breakfast of drukbezochte sterrencamping van te maken. De programmamakers filmen het klusleed, de heimwee en de huilbuien genadeloos. Verrassend vaak loopt het uiteindelijk goed af met de avontuurlijk ingestelde landgenoten.

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!