Vakantie Italië Frankrijk en Spanje duurder met de auto

Tol en brandstofprijzen zijn duurder geworden naar de vakantielanden Italië Frankrijk en Spanje.

Wie met de auto naar Italië wil, moet de laatste jaren veel meer betalen. Dat blijkt uit berekeningen van de Belgische automobilistenvereniging VAB. Die heeft de prijs becijferd voor Italië, Frankrijk en Spanje. Italië was het duurst.

Frankrijk is het goedkoopste land, dat komt doordat de brandstofprijzen in Frankrijk laag liggen en dat er alleen tol moet worden betaald op bepaalde wegen. Spanje komt op de tweede plaats. Per kilometer gezien, liggen de tolkosten in Spanje een stuk hoger dan die in Frankrijk.

Italië is het duurst, omdat de brandstofprijs daar hard is gestegen en een vignet nodig is voor Zwitserland van 33 euro.

Route plannen, brandstof-  en tolprijzen

Plan uw route en bereken wat u tijdens uw reis ongeveer kwijt zult zijn aan brandstof- en tolkosten

Met de Michelin Routeplanner kunt u het begin- en eindpunt van uw reis invoeren. Naast een overzichtelijke routebeschrijving ziet u ook hoeveel u kwijt bent aan brandstof en hoeveel u voor de tol moet betalen.
Tip: u kunt uw berekening nauwkeuriger maken door uw type voertuig, brandstof en literprijs van de brandstof in te voeren. U kunt er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden.

Tarieven tolwegen

Op de website van de ASFA kunt u de voornaamste Franse toltarieven vinden. U kunt de tolkosten voor een bepaald traject opvragen, een folder downloaden waarin de voornaamste tarieven vermeld staan en de speciale tarieven raadplegen. De Italiaanse toltarieven vind u op Autostrada per l'Italia en de Spaanse toltarieven en routes op de site van ASETA« Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!