In de uitzending van "Ik Vertrek" 17 februari 2017 kijken we terug naar 2014 toen de familie de Heer naar Frankrijk vertrok. Hoe zou het nu met ze gaan?

Edwin de Heer (45) uit het Noord-Hollandse Driehuizen droomt er al jaren van om de werkplaats van zijn timmerbedrijf naast huis te hebben, zodat hij wat vaker bij zijn gezin kan zijn. In Nederland is zo'n plek onbetaalbaar. Samen met zijn vrouw Jet (49) en zoons Ruben (16) en Orrin (8) besluiten ze naar Frankrijk te vertrekken.

In het dorpje Eyburie in de Limousin, een streek in Midden-Frankrijk, kopen ze een oude boerderij met een paar bijgebouwen erbij. In één ervan komt Edwins timmerbedrijf, in een ander wil Jet een Bed & Breakfast beginnen voor wat extra inkomsten.

Ze verkopen hun huis en van de opbrengst en wat spaargeld kunnen ze de verbouwing betalen en kunnen ze het een paar maanden uitzingen, totdat Edwin zijn eerste klanten heeft. Maar vlak nadat ze met al hun spullen naar hun Franse boerderij zijn verhuisd komt er slecht nieuws uit Nederland met een flinke financiële tegenvaller als gevolg.

De bouw van de werkplaats ligt stil en zonder werkplaats kan Edwin niet aan de slag en komt er helaas ook geen geld binnen. Als Edwin eindelijk wat geld heeft weten te lenen om de werkplaats in orde te maken, lukt het hem niet om de juiste papieren te bemachtigen om een bedrijf te beginnen.

Wat een droom had moeten worden, dreigt uit te lopen op een fiasco. Edwin kan nog niet aan de slag als timmerman en ook Jets Bed & Breakfast lijkt verder weg dan ooit. Edwin en Jet doen hun uiterste best om hun hoofd boven water te houden.


Uitzending gemist? Bekijk nu de aflevering van de familie de Heer

 

Ik Vertrek

In "Ik Vertrek" draait het om avontuurlijk ingestelde Nederlanders, die een horecabedrijf in het buitenland willen opstarten. Dikwijls niet gehinderd door enige kennis van zaken, lokale gebruiken of de gesproken taal knappen ze bouwvallen op in uitgestorven Portugese dorpjes, grimmige Slowaakse berggebieden of vergeten regios in Frankrijk, met als doel er een prachtige bed and breakfast of drukbezochte sterrencamping van te maken. De programmamakers filmen het klusleed, de heimwee en de huilbuien genadeloos. Verrassend vaak loopt het uiteindelijk goed af met de avontuurlijk ingestelde landgenoten.

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!