Elise en Sjoerd vinden het maar druk in Nederland. Zij wonen in Harlingen op een historisch zeilschip, maar willen graag met hun kinderen emigreren naar het zuiden van Zweden.

Ze denken, dat het leven in Zweden er rustiger aan toe gaat dan in Nederland. Hun droom is zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen leven. Ze zijn op zoek naar een authentiek huis van hout met een grote tuin en zonder directe buren op het platteland.
 

Glinsterende meren en groene bossen

In “Droomhuis Gezocht” gaan Elise en Sjoerd samen met presentator Sybrand Niessen op huizenjacht in Zuid-Zweden, daar is rust en ruimte in overvloed en het staat bekend om zijn glooiende heuvels, bezaaid met glinsterende meren en groene bossen.

Sybrand zoekt op de verschillende locaties naar geschikte huizen en laat Elise en Sjoerd meerdere opties zien. Ook bezoeken ze de historische plek Kalmar slott en Ystad, de stad van politie inspecteur Kurt Wallander, de hoofdpersoon uit de boeken van schrijver Henning Mankell. Ook de tv-serie “Wallander” is hier opgenomen.
 

Droomhuis Gezocht

In “Droomhuis Gezocht” gaat Sybrand Niessen op basis van het budget van de kandidaten op zoek naar geschikte huizen in het land van bestemming. Hij laat verschillende opties zien en bezoekt de streek met de huizenzoekers om de potentiële woonomgeving te verkennen. Daarnaast geeft “Droomhuis Gezocht” praktische en deskundige informatie over de regels van het land. Ook de lokale historische en culturele weetjes en plekken worden niet overgeslagen.

Veel Nederlanders zijn Sjoerd en Elise voorgegaan en wonen naar tevredenheid in Zweden. Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden:

Logeren Bij Nederlanders.nl

Logeren Bij Nederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.


Uitzending gemist? Bekijk nu de aflevering van Elise en Sjoerd.

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!