Samen met Richard en Frieda gaat Sybrand Niessen op zoek naar een droomhuis in het prachtige zuiden van Portugal: de Algarve.

Frieda en Richard wonen samen en hebben al allebei twee kinderen uit een eerdere relatie. Portugal is het land van hun dromen. Ze voelen zich er helemaal thuis, ze houden van het klimaat en de gemoedelijkheid van de mensen.

Hun droomhuis is een typisch Portugees (wit) huis met een overdekt terras, waar ze buiten kunnen zitten, ook als het regent.


De Algarve

De Algarve is het kustgebied van Zuid-Portugal, beroemd om zijn de adembenemende kliffen, witte stranden en een kraakheldere zee. Sybrand brengt een bezoek aan natuurpark Ria Formosa, een 60 kilometer lange gordel van eilanden vol flora en fauna. Deze plek is van groot belang voor de trekvogels, want het is de schakel tussen Europa en de Sahara van Afrika.

Verder bezoekt Sybrand de Antoniuskerk in Lagos en het 19de-eeuwse Paleis Estoi, waar de tuinen zijn geïnspireerd op de tuinen van Versailles. Tot slot gaat hij langs bij één van de weinige nog bestaande steenbakkerijen van de Algarve, waar ze terracotta tegels maken op de Portugese manier.


Droomhuis Gezocht

In “Droomhuis Gezocht” gaat Sybrand Niessen op basis van het budget van de kandidaten op zoek naar geschikte huizen in het land van bestemming. Hij laat verschillende opties zien en bezoekt de streek met de huizenzoekers om de potentiële woonomgeving te verkennen. Daarnaast geeft “Droomhuis Gezocht” praktische en deskundige informatie over de regels van het land. Ook de lokale historische en culturele weetjes en plekken worden niet overgeslagen.

Veel Nederlanders zijn Richard en Frieda voorgegaan en wonen naar tevredenheid in de Algarve of elders in Portugal Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden.

Logeren Bij Nederlanders.nl

LogerenBijNederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!