Kreta, de haven van RethymnoKreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. U kunt hier genieten van de overblijfselen van een zeer oude beschaving, prachtige stranden, indrukwekkende berglandschappen, vruchtbare valleien en steile kloven en de rijke gastronomie van het eiland. Kreta is een klein universum vol met schoonheden en schatten, die u waarschijnlijk een heel leven kosten om ze allemaal te ontdekken!

Het eiland heeft een Middellands zeeklimaat met droge, hete zomers en milde regenrijke winters. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 30° C. In de winter is de gemiddelde middagtemperatuur 15-20° C., maar 's nachts kan het rond het vriespunt zijn.Kreta is verdeeld in 4 regios

Kreta is verdeeld in vier regio's

Chania

De regio Chania, aan de westkant van het eiland, wordt gedomineerd door de indrukwekkende Lefka Ori (de Witte Bergen) met de vermaarde Kloof van Samaria. Er zijn ook vele andere kleinere kloven om te wandelen en prachtige wandelpaden, waardoor Chania een geliefde bestemming is voor natuurliefhebbers en wandelaars. De havenstad Chania heeft prachtige oude wijken. De Venetiaanse en de Turkse overheersingen hebben zichtbare sporen nagelaten en geven de stad een bijzondere uitstraling. Vlakbij de Venetiaanse haven vindt u schilderachtige straatjes met kleine winkeltjes en oude beroepen.

Rethymno

Rethymno, de kleinste regio, ligt tussen Chania en Heraklion in. Het heeft prachtige berglandschappen, stranden, grotten, historische kloosters en monumenten, traditionele bergdorpen en luxe vakantieoorden. De stad Rethymno is een van de best bewaarde middeleeuwse steden: een mix van Venetiaanse vestingwerken en orthodoxe en katholieke kerken, moskeeën, grote Venetiaanse herenhuizen, bogen en geplaveide straten, die samen een wonderlijke sfeer creëren.

Heraklion

Heraklion is de grootste en meest dichtbevolkte regio van Kreta. Het ligt tussen twee imposante bergketens: Idi in het westen en Dikti aan de oostkant. De hoofdstad van Kreta, Heraklion, is een bruisende moderne stad, maar heeft niet veel charme, met uitzondering van de markt en enkele straatjes in het centrum.

Kreta Knossos

Midden-Kreta speelde reeds in de Minoïsche tijd een belangrijke rol in de geschiedenis van Kreta. Het Museum voor Archeologie in Heraklion en Knossos, het eerste Minoïsche paleis dat ontdekt werd, op 5 km. buiten de stad, zijn zeker een bezoek waard. Verder biedt de regio prachtige kustplaatsen, schilderachtige dorpjes, uitgestrekte valleien met olijfbomen en wijngaarden.

Lasithi

Lasithi de meest oostelijke en minst bergachtige regio van Kreta. In Vai vindt u het enige palmbos in Europa, een gebied van 250 ha. en ongeveer 5000 palmbomen. De hoogvlakte van Lassithi is de grootste hoogvlakte van Griekenland (50 km² en op een hoogte van ruim 800 m.) en een van de meest vruchtbare valleien in Griekenland. Ooit beroemd door de duizenden witte windmolens, die nu vervangen zijn door motor-pompen. Gelukkig worden inmiddels veel windmolens gerestaureerd. Verder zijn er prachtige baaien en stranden omspoeld door kristalhelder water en idyllische kustplaatsen, die voor een aangenaam verblijf zorgen.

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!