rotsschildering van Lasceaux

De Périgord is vele grotten rijk, die geopend zijn voor het publiek. En iedere grot is de moeite van het bezoek waard. Er zijn druipsteengrotten, zoals die van Domme of de Grand-Roc in les Eyzies, spelonken, zoals in Proumeyssac vlakbij Bugue, maar het bekendste zijn de prehistorische grotten. In totaal zijn er nu 48 ontdekt in de Périgord. Tienduizenden jaren geleden, nog voor de pyramides in Egypte werden gebouwd, hebben onze voorouders onder overhangende rotsen en in grotten hun sporen nagelaten. En wat voor sporen! Toen de abt Breuil, voor het eerst de rotsschilderingen van Lascaux zag, noemde hij ze de Sixtijnse kapel van de préhistorie.

De grot zelf is voor het publiek gesloten, want door het te grote aantal bezoekers zou de grot te vochtig worden, waardoor de schilderingen beschadigd kunnen worden. Op enkele meters van het orgineel is een exacte kopie gebouwd, Lascaux II. Twee van de mooiste 'zalen', de zaal van de stieren (taureaux) en de doorgang (diverticule axial) tezamen een reproductie van het mooiste en het belangrijkste dat Lascaux te bieden heeft. Het is niet van echt te onderscheiden.

De schilderingen zijn ronduit indrukwekkend: de natuurlijke kleuren, gebruikmakend van de natuurlijke vormen van de rots om de gelijkenis van de geschilderde dieren te vergroten. Een onvergetelijk bezoek, ook al is het namaak waar u kijkt. 

Zorg dat u er op tijd bij bent in het hoogseizoen. De kaartverkoop vindt plaats in het dorp. De tickets worden verkocht op tijd. Per tijd kunnen maar een beperkt aantal personen naar binnen. In de loop van de dag kunnen de kaartjes uitverkocht raken.

Uw kaartje is tevens entreebewijs voor le Thot, prehistorisch dierenpark, wat vlak naast Lascaux II ligt. Mocht er veel tijd zitten tussen de aankoop van het kaartje en de toegangstijd voor Lascaux II, dan kunt u eerst Le Thot bezoeken.« Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!