Jan en John op zoek naar hun droomhuis in Spanje

 

In deze aflevering van "Droomhuis Gezocht" gaat Sybrand Niessen samen met John en Jan op zoek naar een huis in Spanje. In 2013 gaven John en Jan elkaar het jawoord en nu zijn ze toe aan een nieuwe stap in hun leven: emigreren naar hun droombestemming.

Tijdens een van hun vakanties zijn John en Jan verliefd geworden op de Jalon Vallei in Spanje. Toen ze daar waren, werden ze allebei stil en rustig. Dat willen ze graag permanent. Ze zijn op zoek naar een authentiek huis met een ruime tuin.
 

De Jalon vallei aan de Costa Blanca

De Jalon vallei is omringd door heuvels en bergen tot een hoogte van 1400 m. en is ruim dertig km. lang. De regio werd door de World Health Organisation (WHO) uitgeroepen tot het gebied met het fijnste en gezondste klimaat ter wereld. Aan de kust van Spanje vind je op veel plekken gigantische hotels.
In het achterland zijn nog steeds authentieke dorpjes. De typische Spaanse landschappen zijn een lust voor het oog en zorgen voor de nodige wauw-momentjes bij bezoekers.
Tussen het bekijken van de woningen bezoekt Sybrand o.a. het vissersplaatsje Denia en het piepkleine bergdorpje Guadalest.. Het bijna duizend jaar oude dorpje ligt volledig rond het kasteel, dat als een adelaarsnest aan de rots hangt.


Droomhuis Gezocht

In “Droomhuis Gezocht” gaat Sybrand Niessen op basis van het budget van de kandidaten op zoek naar geschikte huizen in het land van bestemming. Hij laat verschillende opties zien en bezoekt de streek met de huizenzoekers om de potentiële woonomgeving te verkennen. Daarnaast geeft “Droomhuis Gezocht” praktische en deskundige informatie over de regels van het land. Ook de lokale historische en culturele weetjes en plekken worden niet overgeslagen.

Veel Nederlanders zijn John en Jan voorgegaan en wonen naar tevredenheid in aan de Costa Blanca of elders in Spanje. Een groot aantal zijn een camping, een Bed & Breakfast begonnen of hebben er een vakantiehuis. Zij zijn allen op onze website te vinden.

Logeren Bij Nederlanders.nl

LogerenBijNederlanders.nl brengt een selectie van leuke vakantieadressen. Kleinschaligheid, persoonlijk contact en de charme van het huis en de streek zijn de gemeenschappelijke kenmerken van alle accommodaties, die in de website zijn opgenomen. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar - waar ook ter wereld - gewoon in het Nederlands.

 « Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!