Michiel en Hanneke Bovy

 

Imigraties naar Oostenrijk zijn doorgaans een succes in Ik vertrek. In deze herhaling lijkt het anders te gaan. Michiel (32) droomt al jaren van het runnen van een appartementencomplex in het Alpenland. Hoewel zijn vrouw Hanneke (31) aanvankelijk sceptisch was, is ze inmiddels ook om. Samen met hun twee jonge dochters gaan ze het avontuur aan. Ze verkopen hun huis in Rotterdam en vinden een geschikt pand in de buurt van Zell am See. Maar dan begint de ellende.

Tegenvaller

Er zit nog een huurder in het gebouw, waardoor ze zelf eerst naar een pension moeten. Als ze drie maanden later kunnen beginnen met klussen, krijgen ze de ene na de andere tegenvaller. Lukt het Michiel en Hanneke om voor het hoogseizoen open te gaan? En is hun huwelijk bestand tegen het uitlopende klussen?

Heimwee en huilbuien

Ik vertrek draait om avontuurlijk ingestelde Nederlanders die een horecabedrijf in het buitenland willen opstarten. Dikwijls niet gehinderd door enige kennis van zaken, lokale gebruiken of de gesproken taal knappen ze bouwvallen op in uitgestorven Portugese dorpjes, grimmige Slowaakse berggebieden of vergeten regio’s in Frankrijk, met als doel er een prachtige bed and breakfast of drukbezochte sterrencamping van te maken. De programmamakers filmen het klusleed, de heimwee en de huilbuien genadeloos. Verrassend vaak loopt het uiteindelijk goed af met de avontuurlijk ingestelde landgenoten.

Op zoek naar hun Bed and Breakfast? Chalet Sonnentanz

 


« Terug naar het overzicht |   Ontvang onze gratis nieuwsbrief!